första natten

   jepp, första natten avklarad med min nya sängkamrat, bettskenan. funkade faktiskt helt okej, lyckades somna åtminstone, om än lite senare än vanligt. den tycks roa tommy också, i alla fall så skrattade han åt den, eller åt mig för att jag inte kan prata så bra med den.. har lite problem med s-ljuden.. men, men det är väl sånt man får ta! =) nu hoppas jag på att den ska hjälpa bara..

   i morse var jag på vårdcentralen.. ringde dem nämligen igår eftersom jag tyckte att det var lite märkligt (men heller inte särskilt oväntat) att de inte hade hört av sig angående mina provsvar. hur som helst så ringde jag och de hade så klart provsvaren och de såg bra ut. men, MEN det ena blodprovet jag hade gjort hade det blivit något knas med så det behövdes göras om. DUMT att inte ringa och säga det till mig då! suckelisuck..
   hur som helst så skulle jag dit i morse för att göra om provet och det gick finemang, förhoppningsvis i alla fall.. får se på tisdag när jag ska träffa läkaren igen.

   nehepp, nu ska jag ta och diska.. sen plugga religion.. wee så spännande, men roligare än så blir det nog inte idag..

hej svejs!


lite av mycket

   det har slagit mig minst en gång varje dag sen jag kom hem till munkedal förra veckan att jag inte har skrivit en enda rad om vistelsen i bettna, det är helt jätte dåligt, för dagarna där var verkligen toppen! vad som ska skrivas vet jag inte riktigt egentligen, men dagarna svepte förbi och plötsligt skulle man hem hit igen. hur som helst så var det ganska välfyllda dagar där hemma hos familjen, det kalasades, promenerades, kramades och shoppades bland annat. kalasandet pågick i tre dagar, inte illa tycker jag! detta måste ju stjärnorna ges en eloge för, så klart! de hade nästan lyckats lura mig att de inte skulle överraska mig på fredagen.. de hade nämligen sagt till mig att det inte skulle bli något av då, utan de skulle komma på lördagen och fika. men eftersom jag känner de här töserna så hade jag mina små aningar redan första gången jag hörde talas om de här ändrade planerna. och ja visst, när jag som minst anade det och jag nästan hade insett att det faktiskt kanske var så att de skulle komma på lördagen, så kom det en bil fullproppad med flickor som kom för att fira mig =) (saknade i och för sig lovisa bland dessa töser.. det var trist att inte få se den söttösen). i alla fall så blev det en del vindrickande och på det så skulle det bowlas, också det här som en överraskning där det innan sas till mig att jag skulle sätta på mig bekväma kläder för att vi skulle åka iväg om 45 min. jahapp, tänkte jag och förberedde mig på det värsta, men det var ju inte så farligt. men självklart förlorade jag, men det var ju ingen större surprise för någon tror jag ;) det ska också tilläggas att med tjejerna så var också älsklingen tommy, min kära bror och kenny.
   kvällen fortsatte sedan hemma i bettna där folksamlingen snart blev ett litet gäng på 5 + min kära mamma som gärna vill vara med på ett hörn =) vi lyckades hur som helst tömma en box med vin vilket resulterade i ett antal snygga moves på vardagsrumsgolvet. men till slut fick vi se oss besegrade av tröttheten, som antagligen berodde på alla glada upplevelser sen kvällen, och bege oss till sängen.
   och jag somnade glad eftersom jag omges av så underbara människor.

   lördagskvällen var bokad med familjen, vi käkade tre rätters på birgers och hade det jätte bra! kvällen avslutades för halva gänget i bastun, här inkluderas inte jag eftersom jag inte alls mår bra av att basta, men den del av gänget som valde att göra hade det nog bra vad det verkade det som =) 

   det var alltså två "kalas", det tredje var redan på torsdagen. då kom farmor, mormor, raimo, lena och peter för att käka lite tårta och andra onyttigheter. det var kul att se dem, händer ju inte så ofta numera =/ 

   de andra dagarna gjordes allt möjligt, bland annat så åkte jag och tommy till sofia och hälsade på en liten stund, kul att få träffa henne lite grann =)

   nu är det nästan två månader tills jag ska hem igen (om tommy ska med vet jag inte än, det kan hända att han ska jobba). det känns hur som helst ganska långt, men jag har en känsla av att tiden kommer att rinna iväg som tusan med tanke på allt jag ska hinna med innan dess. det är alltså hutlöst mycket grejer med skolan som ska ordnas och jag vet ärligt talat inte om jag kommer att hinna med allt. dessutom så ska jag alldeles snart bestämma mig för vad jag ska söka till för program/kurser till högskolan, bara det är ju ångestframkallande.. men jag ska nog klara av det också. mest orolig är jag för att jag inte ska komma in över huvud taget, mina betyg är okej men långt ifrån på topp om man säger så.. men jag får hålla tummarna när det väl är dags.
   i alla fall så är mitt mål att vara klart med allt skolarbete till den 25 maj för sedan tänker jag åka hem! då väntar eskobar det 27:e och det är ju helt fantastiskt underbart! aldrig hade jag trott att jag skulle bli så glad som jag blev när nytt material levererades från dem, men oj vad jag misstog mig! trodde allt att "eskobar-febern" hade lagt sig en aning, men det märks så fort det kommer nya grejer och man vet specifika datum då saker och ting sker att det är något speciellt med dem. jag skulle tro att upplevelsen inte alls skulle vara densamma utan de andra eskobar-nördarna som finns där ute, framför allt lovisa som står mig närmast, utan henne vore det inte samma sak =) hur som helst så ska det blir toppen att få åka till stockholm och få se dem igen. wee vad jag ser fram emot det!
   sedan väntar student balen då jag bara måste vara med och fotografera alla tejerna i deras fantastiska kreationer!
   och så den tredje juni springer de ut från bcpw, alldeles jätte lyckliga för att de tar studenten. och jag ska självklart vara där! =)

   nej ni, nu börjar det bli lite mycket här och jag ska alldeles snart iväg till tandläkaren för att hämta min bettskena och bli av med den första delen av de underbara (ehm) 2800 kronorna som den kostar.. jippiiee! men den hjälper.. förhoppningsvis!


en grej avklarad (bara ett gäng kvar..)

japp, jag lyckades få arslet ut vagnen och skriva min sam b redovisning igår (avslutade imorse). redovisningen blev väl ganska kass egentligen, redovisa är inte riktigt min grej.. men jag bli väl bättre förmodar jag, alltid något.
   så ja, jag hade redovisningen tidigare idag och nu är det bara en redovisning och ett prov kvar i sam b, känns väldigt bra faktiskt, just den kursen ska nog inte gå åt pipan i alla fall (vilket jag tror att någon av de andra kan göra..). men, det som gjorde mig frustrerad efter dagens lektion är att vår lärare har bestämt sig för att allt ska redovisas och inget ska lämnas in (förutom 2 små uppgifter som vi gjorde i början av terminen), han ska med andra ord bara betygsätta det vi säger när vi står där framme och babblar. detta är för mig (och även mina två "kurskamrater") väldigt märkligt eftersom man i skolan inte ska betygsätta social kompetens. hur vi gör våra "framträdanden" ska inte ha någon betydelse utan det ska vara vår information som ska vara den viktiga. i och med det här så tycker jag att det vore allra rättvisast om vår lärare tog in den information som vi har suttit och jobbat med för att kunna genomföra redovisningen, för att då kunna bedöma att vi gjort en bra uppgift trots att vi kanske inte gjorde ett så bra framförande (om så är fallet), det är i alla fall vad jag tycker vore rimligast (självklart förstår jag att han inte bara går på hur vi gör framträdandet utan också på vilken information vi delar med oss av). aja, jag får acceptera det och göra så gott jag kan, men det här innebär att mina chanser att få ett högt betyg dalar en aning eftersom jag inte tycker att jag är något vidare bra på muntliga presentationer och framför allt så är prov inte min starka sida, och det är alltså främst dessa två som min lärare bestämt sig för att grunda våra betyg på. men ja, jag får helt enkelt göra det bästa av det och hoppas på att han har viss överseende med min och mina kamraters mindre bra förmåga att redovisa.
 
   hm, det här var inte alls vad jag hade tänkt att skriva om, men nu så blev det så. det kan hända att det kommer ett inlägg senare ikväll. nu ska jag fixa lite käk åt mig och älsklingen, varma mackor och vin funkar det bra tror ni? =)
baii.

i stället för plugg

jajamen, det vore ju dumt att göra något man egentligen borde.. hm..
men, men här kommer i alla fall lite svar på sådana där käcka listor med frågor man kan hitta lite varstans..


dagens klädsel: mysbyxor, linne och en cardigan.

vad vill du göra just nu? mysa med min älskling och kolla på en film, utan att behöva känna stress inför allt man egentligen borde göra.

vad har du ätit idag? frulle - fil m. havreringar och en ½ banan och en macka. lunch/middag – macka med makrill i tomatsås (mums!)

brukar du äta frukost? japp.

vad gör du på helgerna? umgås med min sambo, dricker vin, myser och har det bra. ofta blir det en hel del plugg (som de allra flesta dagarna). träffar mina vänner så ofta jag kan!

brukar du bädda sängen? ja, varje dag. eftersom vi bor i en etta så ser det genast bättre ut om sängen ser fin ut, skulle i och för sig bädda sängen även om den stod i ett rum för sig.

hur många timmar sover du per natt? oftast 8-9 timmar, jag tycks behöva det.

föredrar du att vara singel? det är inget jag längtar efter i alla fall.

är du nöjd med dig själv? nej, men jag försöker. är glad att jag är jag och att jag lever just nu och omges av det jag omges av, min familj och mina vänner är de allra bästa, jag skulle inte byta ut det för att få vara någon annan.

hur mår du just nu? i denna stund är mer än vanligt bra, nu är det bara mitt ena skulderblad som är knepigt och mina ögon som är lite ansträngda (de behöver nya glasögon, tyvärr..).

senaste program du såg på? nyhetsmorgon.

vad var det senaste du sa? ”nej, jag kan vänta”.

vem vet mest om dig? lovisa förmodligen.

vad behöver du just nu? bland annat en bunt med pengar så att jag har råd med nya glasögon.

är du kär? jajamensan, så in i norden!

vilka var du senast ute med? ett par kompisar till tommy.

dö lycklig och ung eller dö gammal och bitter? jag vill leva länge men innebär det att man blir bitter så vill jag dö lycklig och ung.

hur ska man göra för att verkligen imponera på dig? vara rolig, öppen och bjuda på sig själv.

kött eller bananer? bananer är smaskens, men handlar det om den malda sortens kött så blir det genast ett mycket svårare val.. mmm tacos.

beundrar inte? fördomar.

jultomten eller påskharen? eftersom jag inte har någon större erfarenhet av någon utav dem så blir det svårt att välja.

snyggaste stjärnan? manlig:
johnny depp, kvinnlig scarlett johansson.

rock eller pop? byt ut eller mot och så blir det finemang!

vänner eller pojkvän? varför inte blanda dessa två fantastiska delar? =)

skulle du kunna tänka dig att vara med i en dokusåpa? absolut inte! (när det kommer till förnedrings-tv är jag inte den första att dra på mungiporna). men jag tittar på floor filler och även robinsson när det gick på svt (framför allt floor filler tycker jag skiljer sig väldigt mycket från många andra dokusåpor då de inte alls riktar in sig på samma saker).

vilken årstid tycker du bäst om? våren, utan tvekan (men frågan är vart den har tagit vägen i år?).

laddar du hem musik & film från internet? det händer ja, men mer sällan än tidigare (faktiskt).

vad skulle du göra om du vann en miljon? betala av eventuella skulder och sedan strunta i att ta lån när jag pluggar vidare. för resterande pengar skulle jag förmodligen köpa inredningsprrylar och kläder.

vad är det bästa med julafton? hela stämningen och atmosfären som oftast infinner sig runt den tiden. underbart!

tänker du mycket på ditt utseende? skulle ljuga om jag sa nej här, men "mycket"? nej, det gör jag inte. men ibland så är det väldigt roligt.

är du skyldig någon pengar? csn..

bär du glasögon eller linser? jajamen, glasögon har jag haft på nosen sen 7:an.. och trivs.

tycker du att det är viktigt att ha märkeskläder? nej.

när går du upp ur sängen en typisk helgmorgon? oftast runt nio (helt beroende på vad som hänt kvällen innan).

på vem/vad avreagerar du dig oftast? tror det är tangentbordet faktiskt, jag skriver av mig skiten.

hur många gånger har du fuskat på ett prov? minns en gång i lågstadiet.. de där hemska glosorna..

hur länge varade ditt längsta förhållande? jag är inne i det nu, 11 månader snart.

har du piercing? nej.

vem är den viktigaste personen i ditt liv? det finns inte en utan flera.

vad slösar du mest pengar på? antar att mat är räknas till slösandet, utan i så fall säger jag kläder, böcker och akvariegrejer.

vill du gifta dig? ja, just nu ser jag ingen anledning till att inte vilja det.

vill du ha barn? ibland vill jag det och jag skulle inte bli förvånad om det ploppar ut ett eller två någon gång i framtiden.

låser du toalettdörren även om du är själv hemma? låser aldrig toalettdörren hemma.

vilka länder har du varit i? har aldrig åkt över gränsen.

solar du ofta? nopie.

är du bra på att laga mat? andra tycks uppskatta det jag lagar i alla fall.

vad dricker du för alkohol? vitt vin är helt klart favoriten!

vad tycker du om monarkin? jag borde inte uttala mig alls i frågan eftersom jag inte har tillräckligt med information för att grunda en åsikt, men så länge våra kungligheter gör sitt jobb och inte slösar bort våra pengar så ser jag nog hellre dem än en president.

gillar du att dansa? med alkohol i kroppen tycker jag att det är otroligt kul.. ehm..

vad har du för klädstil? har jag en? jag sätter på mig det jag tycker är fint och som jag trivs i.. hade jag haft mer pengar hade jag kanske haft en annorlunda "stil".. vad vet jag.

är du flygrädd? nej, verkar dumt att vara rädd för något jag aldrig provat på.

vad tycker du om rökförbudet på krogen? ja, i stället för att det luktar rök så luktar det numera en blandning av parfym, urin och spya.. men ja, man slipper kanske huvudvärken och lukten i kläderna dagen efter? men i stort så är det en bra grej, absolut!

hur vig är du? ojoj, det har jag aldrig varit något särskilt, men jag brukar förvåna mig själv faktiskt.

vad dricker du helst när du är törstig? vatten.

vilken är din favoritglass? dajm strut är ju förbaskat gott.

tror du på liv efter döden? jag har inte kommit underfund med det där än, men jag är på G och är öppen för allt för tillfället. tycker att det är intressant, väldigt intressant.

vilket kaffe sörplar du helst? en latte är aldrig fel, mums!

vilket mobilmärke föredrar du? jag har haft 3 under åren och jag ser fördelar med dem allihopa.

vill du gå ner i vikt? absolut, det vore fel att säga annat.

vad har du för personlighet? knäpp och barnslig, glad, rolig och öppensinnad..

har du varit deprimerad? ja, men jag har aldrig fått diagnosen av en läkare.

tycker du om sushi? jag har aldrig smakat, men är nyfiken på att prova.

tror du på livslång kärlek? det gör jag, jag har sett det.

vad äter du helst när du ser på film? naturgodis.

lever dina föräldrar tillsammans? ja.

skulle du vilja träna någon typ av kampsport? nej, tror inte riktigt att det är min grej.

har du tandläkarskräck? nej, men nervös blir jag alltid.

vad heter du i mellannamn? maria.

är du morgon eller kvällsmänniska? ingen specifik.

var är du född? i nyköping.

vilken ögonfärg har du? grön/blå.

vilken hårfärg har du naturligt? mörkbrun.

biter du på naglarna? nej, har aldrig gjort (mer än de där flikarna som kan bli ibland.. uschi!)

är du beroende av något? socialt umgänge och kaffe.

hur ofta motionerar du? varje dag på ett eller annat vis.


så, det var det.. spännande som tusan.. eller något, men lite kul för de som inte vet så mycket.. kanske.

nej, då kanske jag skulle ta och plugga lite nu då?
ship!

i morron

äntligen! i morron sker det, då beger jag och älsklingen oss ca 45 mil österut till lilla bettna för att bland annat fira min födelsedag på lördag, då jag blir så lastgammal som 21. men också för att få träffa en del stjärnor som jag längtar såå mycket efter! ska bli alldeles underbart att få komma hem till familjen och alla andra i några dagar, wee ^^

jag vill ha vår

ja, självklart så vill också jag, precis som den största delen av det här landets befolkning också ha vår..
men, den kommer väl så småningom.. att längta är bara härligt, på något vis.

idag ska jag och tommy åka in och simma, samt shoppa lite. jag hoppas på att hitta en väska, eller två. =)

för övrigt finns det inte så mycket att tillägga, mer än att jag älskar dig tommy!
det är märkligt hur man kan älska mer för varje dag som går. mer, mer, mer.. kärlek.

jag ljuger så bra..

..för mig själv.
det är så jävla inte bra.
jag är så jävla inte bra.
det syns så tydligt, just nu.
när jag är ensam.

och så skriver jag det här. av vilken anledning då?
det är så dubbelt för mig.

men den lyckliga fasaden som jag ser oftast, det är någonting jag vill se för att jag inbillar mig att det är så. och det är så, på många punkter. men inte på alla, inte på alla..

fan,fan,fan.

"vilodag"

ja, efter lördagens partaj och de dagar med en massa plugg som följde tills igår, så förtjänar jag nog en vilodag. men det är tråkigt det också.. tycker ju faktiskt om att plugga när det går så bra som de gjort de senaste dagarna då jag faktiskt presterar någonting. men, men om inte annat så är det bra att vila från datorn ett tag.. =)

så i lördags var det alltså 25-års fest, ett partaj med bra människor, vilket gav ett väldigt lyckat resultat! det dansades och skrattades en hel del, uppblandat med en del samtal av den djupare sorten, som så många gånger förut.
under kvällens gång fick jag även sagt till mig både en och två gånger vilken underbar pojkvän jag har. det här var självklart ingen nyhet för mig =)

söndagen var seg, som väntat..
men jag hade två uppsatser, som dessutom skulle redovisas, att göra.. så det fanns ingen tid till att slappa då inte.. men det gjorde jag ändå, tills kvällskvisten då jag verkligen insåg att jag bara hade ett och ett halvt dygn på mig att göra klart uppgifterna.

måndagen bestod av plugg, plugg och plugg..! men det funkade, det var som vanligt, jag jobbade på och fick uppgifterna näst intill klara. jag var produktiv som sjutton, som vanligt när det verkligen gäller.
det sista finslipet gjordes igår på förmiddagen.
hur redovisningarna gick spelar ingen större roll, jag lärde mig någonting i alla fall och jag tror att det var bra uppgifter, men det vet jag ju förstås inte förrän jag får det betygsatt..

så idag har jag alltså vilat från pluggandet helt och hållet men det resulterar, som oftast, med dåligt samvete.
men det är sån jag är och dagen är ju inte slut än så vill jag plugga så har jag en himlans massa att ta av om man säger så.

tror i alla fall att jag ska skriva lite jobbansökningar nu, lite viktigt i alla fall. =)


förundrad

åter igen är det tidsaspekten jag är förundrad över.
det är en vecka sen jag skrev sist och jag förstår inte vart all tid tar vägen.
hur som helst så ska jag försöka sluta fundera över det nu och helt enkelt inse att det går så här fort och försöka göra så mycket som möjligt av den tid som finns..

idag var det ett tandläkarbesök som stod på schemat. mitt återbesök för att bestämma om jag ska lägga ut 2800 kr på en bettskena som förhoppningsvis hjälper mig med min huvudvärk och värken i käkarna. jag hade redan innan bestämt mig för att jag måste ge det ett försök, jag klarar inte av att ha den här värken längre, trots att det nästan har blivit en vana efter närmare 3 månaders konstant huvudvärk. jag tar chansen och hoppas helt enkelt, men samtidigt är jag fullt medveten om att det inte bara är i mitt bett felet ligger, utan att allt hänger samman och bildar tillsammans allt det som jag ständigt dras med. men det här är en sak och en god början till att till slut komma till ett läge där jag känner att jag kan må bra igen, åtminstone bättre än nu.

för övrigt så var det här tandläkarbesöket nog det bästa jag varit på under min livstid. för just idag när jag var där så var det ett par killar och installerade en massagestol och eftersom min tandläkare är medveten om mina problem och sådär så var han jätte snäll och sa att jag fick prova den, och han bjöd på det! helt fantastiskt var det! en sådan stol/fåtölj borde alla människor ha. jag har aldrig fått en riktig helkroppsmassage, men jag kan tänka mig att det känns precis så som det kändes i den där stolen, helt underbart vart det! den kom åt på alla ställen och ja.. ja, ni förstår nog.. =)
men jag förmodar att en sån där pryl kostar några kosingar så att ha en sån i sovrummet i framtiden kan ju jag drömma om.. men, men tack tandis =)

nej ni, nu ska jag fortsätta skriva lite på min psykologiuppsats innan lost börjar..