finbesök


 












jag fick superfina tulpaner av mamma och rolf när dom var här och fikade. tyvärr har jag ingen fin tulpanvas, så en kruka fick duga. =) nu är jag jätte trött.. men det är klart, jag har vart uppe sen sex och har pluggat en massa och även städat o grejat. jag borde kanske vila lite, men då blir jag så slö. vill ju få klart så mycket som möjligt av min text idag. hur det än är så kommer jag bara skicka en halvklar text, så för den delen spelar det ingen roll. eftersom jag bytt ämne så har jag inte fått någon handledning alls, så det känns lite svårt att skriva "klart". men jag ska skriva så mycket som möjligt i alla fall, så får jag se vad håkan har att säga om det på tisdag.

nej, nu får jag rycka upp mig och skriva klart innan älsklingen kommer och det lär bli mys för hela slanten.

muchos bättrus

jag är allt bra konstig. ja men faktiskt.
igår mådde jag rätt kasst hela dagen och jag var verkligen inte snäll mot mig själv.
kvällen kom och jag försökte rycka upp mig genom en dusch och lite smink, sen mötte jag älsklingen på ica när han kom från jobbet. efter detta kändes allt mycket bättre. han är helande. att jag tvingar mig själv att rycka upp mig är självklart också en faktor att ta hänsyn till.
hursomhelst.
idag känner mig ganska pigg och känslan jag har i kroppen (just nu) är positiv, trots allt jag måste göra. jag har kommit på att jag förmodligen tycker om den där känslan av att vara så nära en "deadline".

jaja, dags att sätta igång, mycket står på schemat idag.
först ska jag skriva en massa, sen blir det att diska och dammsuga. i eftermiddag kommer min älskade mamma och hennes karl hit och fikar. det är nog bra, så jag får en liten paus. =)

typ

jag skriver inte på mitt pm. jag borde sitta här och knappra i ett worddokument i stället för i ett nytt blogginlägg. jag vet inte varför jag inte bara skriver. det är inte för att det är svårt, för det är det inte, jag behöver bara skriva rubriker, stycken och några snajsiga formuleringar tills jag känner mig klar (eller gränsen för antalet sidor är nådd..) nej, det svåra är att börja.
..men jag har ju heeela helgen på mig.

annars är det väl sisådär, jag snörvlar och är allmänt hängig, vilket kanske påverkar att motivationen är som bortblåst. troligtvis. men jag kommer  nog rycka upp mig snart, precis som jag gjorde igår, då röck jag upp mig ett par timmar och fick faktiskt någonting gjort. imorgon däremot vet jag att jag inte har något val, då ska jag skriva vare sig jag har motivation eller inte, för på söndag vill jag inte skriva, då vill jag umgås med min älskling.

vet ni?

jag somnade inte.
inte förrän efter ett par timmar i alla fall, haha
kruxet är att boken innehåller för mycket intressant.. som vanligt när det gäller mig så måste jag lära mig att solla!

hoppas ni har en bra kväll!
jag ska snörvla vidare nu o kanske läsa lite till..

ett litet steg

usch vad trött jag är..
hade i alla fall ett par timmar nyss då jag var lite pigg. då passade jag på att reservera lite böcker till uppsatsskrivandet. det kändes skönt, nu har jag i alla fall åstadkommit nåt bra idag..

..nu ska jag läsa i "hälsans mysterium" och se om jag kan hitta nåt bra till min inledning (om jag inte somnar förstås, haha)

snark.

kortis

katten verkar må bättre, idag har han busat och varit sitt "riktiga" jag.
nu hoppas vi bara att det håller i sig och att det fortsätter gå i rätt riktning!
..jag däremot har ont i halsen och känner mig seg och febrig.
fan! är ordet som bäst beskriver vad jag känner för det.
jag har en början till ett PM som ska in på söndag.. och föreläsningar.. fan! som sagt.

akut idag igen

fick åka in med olliver akut idag igen, underbaraste kusinen ställde upp o skjutsade mig! utan honom vet jag inte hur jag skulle gjort.. han lämnade jobb o allt för att hjälpa mig, TACK! nu är olliver o jag hemma igen, det ver inget stopp idag men de gjorde ett ultraljud och såg att han hade kristaller i urinblåsan. så det vi får hoppas på nu är att hans nya dietmat ska hjälpa till att förstöra kristallerna så att det inte blir ett stopp. då vet jag faktiskt inte vad vi gör.. älskade lilla kisse!

lilla älsklingen

jag vet inte vad jag ska säga, har bara inga så många ord just nu, är så ur fokus av flera anledningar att jag bara inte orkar. det är inga jätte stora grejer och jag kommer snart må bra och vara glad igen, det är jag säker på. men just nu har jag bara ingen lust. jag ska försöka få ork till att skriva min nya forskningsfråga och få den ivägskickad, det vore verkligen bra med tanke på allt som ska lämnas in i helgen..



hursomhelst så bestod dagen igår mest av väntande.. väntande på att höra från strömsholm hur det hade gått för olliver som vi åkte in akut med igår på dagen då han inte kunde kissa. det visade sig att han hade ett stopp och fick spolas. nu vet jag inte hur det är riktigt, tycker inte att han kissar som han ska.. men jag har hämtat mediciner nu på förmiddagen och får hoppas att det hjälper så att han mår bra snart..

later.

fira fina tessan

ikväll ska vi fira tessan som fyllde i veckan!
superkul lär det bli!
får se om inte dessan ringer snart så vi kan bestämma när vi ska gå.
kanske dags att göra sig iordning också?
ha en bra lördagskväll! det lär jag ha! =)

those happy eyes


nu struntar jag i allt. för idag i alla fall. snart kommer min älskling hem,
då ska vi dricka vin, äta något gott och bara mysa.
lycka.

bank, bank

jag bara klandrar mig själv och slår ner på mig själv.. bank, bank och så trycks jag ner i ett litet hål.
upp, upp säger jag, nu är du inte rättvis mot dig själv!
jojo, du är kass, så kass för att du gör ingenting av "nytta".
nej, sluta klandra dig själv, det är okej att inte ha lust varje eviga dag, att bara känna att "idag finns ingen motivation".
men jo, du måste tänka på att du inte är själv, tänk på de andra.. och tänk på allt som måste göras!
it goes on and on, on and on again.

som en sån där ängel och djävul som man ser på film,
som sitter på varsin axel, precis så är det.


otaggad

kan man bli mindre taggad till plugg än vad jag är just nu?
ja, det kan man säkert..
men det känns i alla fall hopplöst.
men jag har ju knappt försökt, trots att jag vart uppe flera timmar..
kasst!
nej, en kopp kaffe kanske hjälper och gör mig full av plugglust?
jag kan ju försöka intala mig det i alla fall..

mys!

igår ringde dessan och berättade att hon blivit moster till en liten Nelia, åh så mysigt! ..Nelia kommer förmodligen vara en av de sötaste ungarna någon skådat, men det får jag förstås ha osagt till jag sett henne. ;) en underbar liten nyhet i alla fall!
annars spenderades förmiddagen igår i skolan med en föreläsning om hur vi ska hitta litteratur och allt annat vi kan använda oss av i vårt uppsatsskrivande, en föreläsning som var allt annat än spännande. men, men.. lite givande var det säkert, fast det inte kändes så... efteråt traskade jag och linnéa på stan en sväng, jag hittade det jag sökte - en present till fina tessan som fyllde igår och som vi ska fira på lördag. =) dessutom hittade jag nog världens godaste herrparfym, jean paul gaultier ligger nästan i lä och då luktar det gott ska jag säga! mmmums!

nej, nu ska jag dricka upp mitt kaffe innan det är dags för föreläsning.

självklart

jag borde lyssna på min intuition lite oftare.. jag har känt och varit ganska säker på sen flera månader tillbaka vad jag vill skriva om i min uppsats, men ändå så satt jag i lördags och skrev en början till ett PM om ett helt annat forskningsområde, som jag tänkte "vore bättre". men nej, fan heller haha, nu har jag ändrat mig och ska skriva det jag verkligen känner och vill!

för övrigt har det varit en bra dag =)
..men jäklar vad trött jag är!

mycket att läsa

var rätt slö igår och gjorde väl egentligen inte så mycket..
jag kan inte påstå att jag gjort så mycket skojigt idag heller. mest bara läst och så läst lite till. när jag väl kom igång vill säga, vilket tog ett tag. men nu har jag i alla fall läst uppsatsen som ska granskas till på söndag, så nu hoppas jag bara att lite av det lästa faktiskt finns kvar i huvudet imorgon då vi ska träffas och granska tillsammans i grupp.
hursomhelst så är det en hel del annat som ska läsas också, den referenslitteratur vi ska använda oss av till exempel..
ja ni hör ju, en kopp kaffe får det bli om jag ska orka med det här!

pustar ut!

jag skickade iväg början på uppsatsen nu vid fem, så jäkla skönt!
oavsett om det känns helt hundra eller inte så är det bara skönt att ha fått iväg något att få respons på. visar det sig senare att jag vill skriva om någonting annat, ja då får det vara så..
det här är en början och ja, det känns bra!

tack ni som hjälpte mig på slutet, haha ^^

snart kommer älsklingen hem och då blir det en välförtjänt middag med efterrätt och mumsigt vin. det kan inte bli så mycket bättre tror jag, i alla fall som det känns just nu. =)

verkligen dags

nej, om jag skulle ta o börja skriva på min uppsats då?
..om 11 timmar ska forskningsfråga, inledning och metod vara inskickad.
no time to waste. (yeah right)

som tur är så fick jag lite utvecklade tankar på en av idéerna precis när jag lagt mig igår, jag ska ta och skriva ner anteckningarna som hamnade i mobilen, hehe

ha en bra lördag!

ordnat

..och en del oordnat.
ordnat är i alla fall ellen-dokumentationen, äntligen! eller hur christine? ;)
ordnat är också tankeverksamheten, vilket jag i och för sig inte vet om de är positivt eller inte? kommer ju bara på mer o mer saker, inte något utvecklande på någon av de redan påkomna idéerna. det lär bli en skojig dag imorgon haha..
dessutom har jag spenderat 1 ½ timme i telefonen med världens bästa moln.
hursomhelst.
det som återstår är att bege mig till ica och hämta kurslitteratur samt köpa fisk att koka till stackars lilla isa som inte alls mår så bra i magen, hon har troligtvis mask också, vilket är något av det äckligaste som finns. så nu vet ni det.
dessutom ska jag ta en sväng på orbitreken, vilket bara ska bli jäkligt skönt!

men ja, först kaffe va? ja, så klart!

så jäkla skönt!

det gjorde susen att springa av sig lite!
jag ökade minutrarna precis som jag hade tänkt, bra där. jag sprang rätt fort och långt också.. behövde kanske få ur mig en del skit?
jaja, huvudet känns bättre även om inte tankarna är på rätta stället haha


nu ska jag ta o ordna med käk tills älsklingen kommer hem. =)

sitter fast

jäkla skit..!
antingen ligger hjärnkontoret helt nere idag eller så är jag bara slö?
jag vet inte vad det är men någonting gör att jag inte kan tänka och fokusera på det jag verkligen borde tänka och fokusera på; uppsatsen!
jäklar.. jag lär väl sitta på fredag och klämma ur mig någonting i sista stund, så som det oftast blir. men kanske kan det bli rätt bra också, det har ju hänt förr..  jag hoppas förstås på det!

nej, nu ska jag springa en stund!

full fart!

forskningsmetodiken är inte bara precis vad det låter, utan kursen går ut på att vi börjar med våra uppsatser redan nu, vilket jag inte trodde att vi skulle göra förrän sista kursen som faktiskt heter "uppsatsarbete". redan på lördag ska jag maila de första "tankarna" kring uppsatsen, vilken forskningsfråga jag ska ha och så vidare. spännande! först fick jag lite panik, trots att jag gått i uppsatstankar rätt länge nu, jag tänkte på hur ska jag klara av det här själv och så, men med lite positivt tänkande så gick jag från panikkänslan till att bli rätt taggad, riktigt skönt! nu är problemet bara att välja vad jag ska skriva om, men jag ska tänka så det knakar nu tills på lördag och sen skriva ihop något att skicka iväg, om inte tidigare förstås, men jag tror faktiskt betänketiden är nödvändig inför en sån här grej..

böckerna till den här kursen har förstås inte kommit vilket är riktigt tröttsamt! jag som till och med hade lite is i magen o beställde böcker från adlibris för att vara ute i god tid och ha böckerna tills idag, men inte då, trots att det stod att böckerna skulle skickas inom 2-5 dagar.. tröttsamt, som sagt!

nej, nu kurrar det väldans mycket i magen!
later.

förvånad

äntligen har jag vågat upp på orbitreken igen!
har jag inte varit riktigt sjuk så har jag varit alldeles för hostig för att göra det senaste 1½ - 2 månaderna.
jag trodde jag skulle vara halvt död efter 5 minuter, men det gick förvånansvärt bra faktiskt! mätaren visade lite mer än 6 km, men jag vete tusan om den stämmer.. 20 minuter körde jag i alla fall, tänkte att jag nog inte ska köra på för länge direkt. kan öka på med 5 minuter om dagen i stället, så är jag snart uppe i 45-60 minuter, som jag var för några månader sen. tjoho! det är kul när det går bättre än jag förväntat mig och skönt som fan var det!

nej, nu ska jag hoppa in i duschen!

till alla er..

..som väääntat o väääntat ;)

skämtosido. det är nog dags för en liten uppdatering och jag har faktiskt tänkt på det i flera dagar, men så har jag tänkt att; "jag gör det sen". ganska typiskt mig. hursomhelst så har den senaste veckan varit bra. i onsdags så hade vi seminarium i skolan där (nästan) alla i klassen berättade om sin praktikperiod, det var väldigt intressant! sen på kvällen träffade jag äntligen dessan som jag inte hade sett på över en månad. vi käkade, pratade och bara hade en bra kväll. det var najs, jag var i stort behov av en dessan-boost!

finaste dessan, tjejen som med sin närvaro gör vem som helst lycklig!


torsdagen kom och det var dags för näst sista praktikdagen, som bara innebar ett par timmar hos lss-handläggarna i fröslunda, en bra och givande träff! i fredags var det sista praktikdagen och först träffade jag min handledare och hade avslutningssamtal där jag fick fick jätte fina ord sagda till mig. =) jag är verkligen positivt överraskad av min praktiktid med biståndshandläggning, jag trodde innan att jag inte alls skulle vilja arbeta som biståndshandläggare, men nu känner jag annorlunda.. efter samtalet med min handledare var det bestämt att jag skulle vara med enhetschefen för hemtjänsten som håller till i området jag var i. sagt och gjort. jag spenderade några givande timmar med henne innan jag fick sluta vid lunch.
..då kände jag inte alls för att gå hem så jag ringde dessan för att höra om hon var hemma och hon var ledig för en gångs skull, så jag cyklade dit och käkade lunch och sådär. lite senare traskade vi ner mot stan och gluttade lite för att senare möta upp tessan, sussi och maria för en mysig fika. =)

när jag kom hem efter trippen på stan så var jag jätte trött och somnade på soffan, haha så rolig är jag på fredagskvällar ;) sen svepte helgen förbi och den har varit lugn och skön. jag har umgåtts med älsklingen och nördat mig en hel del framför datorn.

imorgon drar vårterminen igång och forskningsmetodik-kursen är först ut innan det blir en fördjupningskurs och sen uppsatsarbete. spännande.

fixat

nu har jag lämnat studieförsäkran och beställt kurslitteratur så nu är jag redo för vårterminen ;)
nu ska jag bara skriva mina uppgifter till seminariet som är på onsdag..

solen skiner och det är så himla vackert ute!
hoppas ni har en underbar måndag =)

den första dagen

det var rätt många år sen jag vaknade den 1:a januari och inte var bakfull, rätt skönt faktiskt.. men jag vet i och för sig inte om "influensa-känslan" är så mycket bättre egentligen? skönt i alla fall att det inte är båda..

hoppas i alla fall att ni hade det bra igår! jag och tommy gick ut på balkongen vid tolvslaget och det fanns en hel det att kolla på, tur det, jag som älskar fyrverkerier! =)