soligt och fint

det var jätte fint väder igår, fast det blåste en hel del.. men det gör det väl alltid på västkusten?! det är soligt nu också, så det får bli en promenad vid havet om en stund tänkte jag. =) för vad jag förstår så ska det kanske till och med snöa ikväll?!

begravningen igår var som begravningar "brukar" vara.. ledsam med fin, så rofylld på något sätt.. men det finns egentligen inte så mycket att säga om det, det kommer ändå att ta ett tag att smälta alltihopa även om Gun inte var så jätte nära mig så tar det ändå hårt, eftersom det berör Tommy så mycket. jag hoppas att hon sover gott i alla fall.

på måndag åker vi hem igen och på tisdag är det skola.. jag känner mig rätt så lost nu när jag missat en vecka, trots att det bara har varit två dagar med skola. men, men jag kommer förhoppningsvis in i det ganska fort!

nej, nu ska jag dra med mig Tommy ut en sväng.. men han kommer nog inte att misstycka. =)
senare ikväll blir det tacos och öl hos Jessica, det blir fint det!

sola?

ja, lite solning får det bli innan läggdags.
nu är vi i kungshamn och imorgon är det begravning. =/

nej, gonatt på er!

salte stänk

hehe ja, det blev en del sådana idag i lysekil, saltvattenstänk alltså ;)
lite innan nio åkte vi iväg mot lysekil, när vi kom fram gick vi in en sväng på bokia och kikade om de hade några fynd, men vi väntade med att köpa något tills innan vi åkte hem igen.
..i stället gick vi mot havets hus, som var vårat mål för dagen. det blåste nästan storm där ute, men det var ändå härligt på något sätt, i alla fall när man såg hur havet slog emot klipporna. =) hursomhelst så gick vi igenom havets hus och det var jätte fint, jag tycker verkligen om att kika på fiskar, akvarier och sånt! jag har drömt ända sen jag var liten om att bo i ett hus med akvarier som väggar, haha


image246

 
image251
ungefär ett sånt här akvarium ska vi bygga någon gång i framtiden, tänkte vi..



..det blev en fika också, en väldigt dyr och säkerligen väldigt kaloririk sådan, men vi gör det ju inte så ofta som tur är! efteråt gick vi in till "city" igen för att gå till bokia. det blev några fynd där, men jag skulle ha kunnat kommit därifrån med halva butiken, jag älskar böcker! men det blev bara två stycken för min del, fast jag har en känsla av att det kan bli några fler innan årets rea är över..



om ett tag blir vi hämtade och åker iväg till kungshamn, där vi lär bli kvar tills på söndag som det ser ut nu. det verkar som att det kan bli lite käk och dricka hos jessica i helgen, det ska bli riktigt kul! sen på söndag, eller på måndag innan vi åker, så hoppas jag att vi kan träffa tina och jan-e en stund.
..vi har ändå varit här i två veckor snart och ändå har vi inte haft möjlighet att träffa knappt hälften av alla vi skulle vilja hälsa på, det är riktigt synd!

regn

det har varit en seg tisdag idag.
planerna att åka till lysekil blev inte av, så det blir imorgon i stället. =)
ganska tidigt ska vi iväg också, får väl gå upp lite efter sju, det är jag inte van vid nu när jag har "semester", låter tungt va?

sen på eftermiddagen åker vi till kungshamn igen, till tommys mamma. tommys syster ida kommer också, det ska bli kul att träffa henne och de andra igen! ..på torsdag är det begraving, det roliga med det (om jag får säga så?) är att man får träffa människor man annars nästan aldrig träffar. det är synd bara att det ska behöva ske dödsfall eller stunda bröllop för att folk ska träffas.. eller hur, är inte det rätt vanligt att det är just så?

hursomhelst så lär vi bli i kungshamn i några dagar, hoppas att jessica är har tid för oss någonting. =)

nattis

nu blir det snart natten, men innan sovdags så får det nog bli ett avsnitt av någon serie vi har på datorn.. mys. =)
imorgon blir det förmodligen en sväng till lysekil, så ser i alla fall planerna ut just nu.. där blir det nog att spana in havets hus, vilket absolut inte är mig emot!

hoppas ni i klassen får det bra på kursstarten imorgon!
..och hoppas jag inte missar allt för mycket för att jag inte kan vara med. begravningen är på torsdag, så jag missar ju både kursstarten och torsdagens föreläsning.. men förhoppningsvis så gör det inte allt för mycket.
..men berätta gärna om det är nåt ni tycker jag borde veta =)

catch...gone

det är så kul att få in pengar på kontot, framför allt när de försvinner två minuter senare. suck och pust. men, men så är det..
idag är det soligt och fint i bohuslän, men det blåser fortfarande rätt så mycket.. men en promenad får det absolut bli lite senare! annars händer det inte så mycket, tyvärr.. men jag läser i en bra bok, vilket i och för sig är lite lyx då det är en bok utanför kurslitteraturen för än gång skull =)

vad att säga?

det där var ju ingen hit.. enligt svenska folket i alla fall.
men ja, jag hade ju inte direkt räknat med det  heller..
refrängen var bra.. och bryggan.. men vad var det med rösten och varför sjunger du så snabbt daniel? nej, jag vet faktiskt inte vad jag tycker..
..men eskobar är eskobar =)

hallelujah new world

ikväll blir det melodifestivalen, det är väl första och förmodligen enda gången jag verkligen inte vill missa det. men eskobar går ju ut sist, så jag behöver inte sitta bänkad från början, sicken tur ;) det lilla jag har hört av "hallelujah new world" gillar jag verkligen.. väldigt eskobarigt.. =)

jag och tommy kom hem från kungshamn för en liten stund sedan.. och kvällen igår var perfa! någon öl och en hel del vin blev det, samt en massa prat och även en del rockande framför guitarhero, riktigt kul!

kungshamn

om ett tag tar tommy och jag bussen till kungshamn, till jessica och hennes kille.
det blir vin och en och annan öl ikväll kan jag tänka mig, gött ;)

fääärdig!

sådärja, nu är tentan utskriven och ligger i ett slutet kuvert, det känns riktigt skönt!
nu får det gå som det går...
idag har jag mest läst igenom och redigerat och jag började dagen med att läsa igenom för att se vad jag kunde ta bort, men vad gjorde jag? skrev dit saker i stället, så klart! emma-stilen ;)
nu blev det på pricken 10 sidor, en entertryckning till och det hade blivit 11, haha
det är inte bra, eller så är det just det? jag vet inte... men det vore kanske bra att kunna skriva bättre på mindre plats, men förhoppningsvis så upprepar jag mig inte allt för mycket, utan behövde alla de där 10 sidorna...
aja, nu är det som det är..
..vi ska iväg om ett tag och lägga den på lådan, sen blir det semester! =)

bajs bajs ordbajs

mycket skit blir det.
haha usch vilket pladder.. och usch vad svårt det är när tankarna bara tumlar runt i huvudet..
det är svårt att reflektera, det är svårt att hitta på hur det kanske kan se ut i framtiden, hur jag skulle vara som chef.. men det är ganska lätt att babbla på om hur man vill vara som chef, hur ljusrosa och fint allt skulle vara, hehe

jaja, jag är snart klar.. och imorgon ska den iväg oavsett hur kass den än är..!

som vanligt!

hehe jag skriver och skriver.. jag lär få radera hälften om det ska bli bra!
jag är uppe i för många sidor redan känns det som och då har jag inte ens fått med någonting "eget". nej usch, alltid gör jag likadant! men, men det är ju bra att ha nåt att ta av, eller nåt ;)
det blir nog bra till slut, jag ska bara lyckas få ner alla tankar jag har i tentan också...

nu blir det lite eskobar som besöker rix fm. =)

image239

@ västkusten

jajamen, jag och tommy har anlänt! =)
igår eftermiddag, runt två-snåret, var vi framme i dingle hos tommys farmor och farfar, efter en resa på lite mer en sex timmar, eller ja, fem var det kanske bara med tanke på all väntetid och så... hursomhelst så var det oerhört skönt att komma fram, jag avskyr verkligen att behöva sitta still så länge!
efter lite middag så blev vi hämtade av tommys pappas fru som körde hem hos hit, där vi är nu och kommer vara under den största delen vi är här, skulle jag tro i alla fall. vi har inte riktigt planerat hur dagarna framöver kommer se ut, så vi är öppna för förslag ;) jag vet bara att tentan ska bli klar så fort som möjligt så att jag kan skicka iväg den, jag hade tänkt att göra det på torsdag, senast! ..och jag har skrivit rätt så mycket idag så det ska nog gå bra.

ja, det var väl det.. nu ska jag skriva klart "fakta-delen" på tentan, så är det bara att ordbajsa en jäkla massa sen ;)

grej och fix

det är soligt och fint väder ute idag också, lovely!
..men vi har hittills spenderat dagen inomhus i alla fall, men det blir nog ändring på det om en stund. jag tänkte gå till skolan och skriva ut lite saker och så gå till apoteket och köpa försvarets hudsalva, min och tommys absolut största last, vi blir galna om vi inte har det hemma, det är rätt illa hehe

annars har vi grejat lite här hemma.. vattnat blommor, bytt akvarievatten och så, så det är fixat innan vi åker imorgon bitti. jag tänkte släpa fram dammsugaren också.. men jag vet ärligt talat inte hur nödvändigt det är eftersom vi ändå inte ska vara hemma.. men i alla fall ;)

om ett tag kommer kusinen hit, vi ska spendera resten av dagen tillsammans och så sover han här och tar med sig olliver och lämnar honom hos mamma imorgon, väldigt snäll! =) det ska bli kul att se hur lång tid det tar innan mamma blir smått galen på vår lilla terrorist

image238

gerotranscendens

egentligen behöver jag inte känna mig så stressad över tentapluggandet, men jag tycks alltid vara det ändå. igår kväll läste jag i tornstams bok om gerotranscendens och nu är jag ännu mer säker på vad jag ska skriva om och jag är nästan helt klar över hur jag ska skriva det också, alltså själva upplägget, så det känns väldigt skönt! så, så stressad borde jag inte känna mig... men, men vad man borde och hur man är ju vitt skilda saker, har jag hört ;)

återkommande: alla stjärtars dag.

så äre.
jag käkar frulle nu, vaknade väl för någon timma sen.. just nu vill jag bara bort, ut och bort. men jag antar att det inte blir så, jag förmodar att det är tentaskrivande som borde stå på mitt "schema" idag, och det gör det väl.. egentligen. vi får se, jag hoppas att orken och motivationen blir lite högre än vad den är för tillfället.

..men det är i alla fall sol ute och det borde kunna göra saker åtminstone lite bättre.. right?
hejdådå

avklarat

redovisningen på förmiddagen gick bra, men som vanligt blev inget som jag hade tänkt innan, men det gick bra i alla fall, som det brukar! det var ett intressant seminarium, det var många bra uppslag till en eventuell c-uppsats och det är ju aldrig fel..

annars har dagen varit lugn, vi var ute på en promenad för en liten stund sen. vi trodde det skulle vara skönt att komma ut lite, men så var det ju inte, det fina vädret hade övergått till ett jäkla blåsväder och det verkligen yrde torr sand och grus överallt, ingen hit alls faktiskt! men, men ut kom vi i alla fall, men det skönaste var nog ändå att komma hem igen! det var synd, hade verkligen sett fram emot en mysig promenad eftersom det var sånt fint väder innan, verkligen vårväder, men inte då!

på lördag åker vi och biljetterna är hämtade och ligger här bredvid mig. =)

redovisning av projektarbetet

om en stund är det dags för min redovisning av gruppens "projektarbete". vi har gjort en liten studie som vi sen har sammanställt, det känns faktiskt lite fånigt att kalla det projektarbete, hehe
aja, så är det i alla fall och jag är inte nervös eller så, känns rätt onödigt, det är inget att oroa sig för. jag känner att jag kan arbetet utan och innan så många gånger som jag har läst igenom det ;)

munkedal

image236i helgen drar jag och tommy iväg.
till munkedal. =)
..och det ska bli så oerhört skönt!
även om resan dit fick ett litet annat syfte än vad vi först hade tänkt, så hoppas jag att de här dagarna (eller snarare veckorna) kommer bli suveräna, faktum är att jag är rätt säker! =)
visst kommer det att kännas tungt den 28:e när det är begravning, men då får vi i alla fall ett avslut, fast vi önskar nog alla att sånt aldrig skulle behöva göras.. =/ men så är det hursomhelst och jobbigt kommer det att bli, det tvivlar jag inte på..
..men alla andra dagar, vi ska ändå vara där i 15 hela dagar, kommer att innebära att vi får umgås med massor av bra människor och det kommer nog bli ett och annat partaj, men framför allt så får tommy (och jag med för den delen) återse sitt bohuslän och bara det är värt väldigt mycket!
wee jag längtar ^^



image237
hovenäset, kungshamn.


märkliga väderlekar

ja, precis som Linnéa skrev så kan man ju faktiskt börja fundera på det här med vädret, ena dagen är det strålande sol, verkligen vårvärme och så nästa är det riktigt kallt, grått och trist. jag tycker att det är märkligt, eller oftast tycker jag att det är märkligt, ibland ter det sig ganska självklart. ibland funderar jag på hur människor önskar sig sol och värme året runt, ja nästan dygnet runt, jag undrar hur man tänker om man vill ha det så? men i slutändan är det förmodligen önsketänkande, och jag vill också ha det så, ibland. men när jag väl tänker logiskt på saken så vill jag ha riktiga årstider, jag vill ha regn för det behövs regn och jag vill att det är snö och kallt ibland för att det är naturens gång, eller det var i alla fall naturens gång.. men som det ser ut att gå nu så kommer det bli helt snedvridet för alla växter och djur.
..fast å andra sidan så är det här kanske en del av utvecklingen, en eventuell istid kanske närmar sig, för det går ju i cykler så ja, varför inte. det kanske är naturligt det här också?
aja, det är som det är hursomhelst och jag gör det jag känner att jag kan och vill för att förändra saker och ting, men jag tänker inte försöka förändra de saker som inte går att göra någonting åt..

idag har jag inte gjort så mycket, mest suttit framför datorn och slöglott.
men jag har även funderat lite på tentan och skrivit lite anteckningar och så, så det känns bra!
..den här tentan känns faktiskt okej, jag tror att jag vet vad jag ska skriva i alla fall, så det borde gå rätt så smidigt.
jag hoppas det i alla fall ;)

nej, nu får det bli lunch känner jag!

sol!

underbara sol!
..vad gör jag här inne, framför datorn?!
nej, nu är det jag som ska slita tommy från det han nu gör (det bankar, slår och sågas i köket?) och släpa med honom ut på en promenad. han föreslog det ju faktiskt själv förut, men då kände jag mig för upptagen med grupparbetet. men nu är det fixat och klart så nu vill jag inte se det mer förrän på onsdag!

echoes, silence, patience & grace

igår ägnades dagen åt att bara ta det lugnt och göra det som föll oss på.. det var en hel del tankar som snurrade runt i huvudet..
..idag har det varit likadant men det har ändå varit en bra dag med en promenad i någon timma bland annat, det var riktigt skönt. =)
jag har även grejat en del med grupparbetet.. så det borde bli klart imorgon, eller rättare sagt, det måste bli klart imorgon!

nu blir det nog att glutta på tv eller liknande..

sov gott.

ingen bra morgon idag, ingen bra dag idag.
telefonen ringde vid halv nio, det var tommy som svarade. det var tommys mamma som ringde.
"min lilla mamma är död"
tommys mormor.

det är en ledsam dag idag..

hängig

jag har varit rätt hängig hela dagen...
i flera dagar nu har jag känt av nåt i halsen, men det har mest hållit i sig på morgonen men nu har det suttit i hela dagen. =/
jag hoppas verkligen inte att jag blir sjuk! jag har i och för sig inte varit sjuk på länge nu, men jag vill verkligen vara pigg till seminariet och för att kunna skriva på tentan...
apropå tentan så fick vi den idag, den ska i och för sig inte in förrän den 25:e så det är väldigt lugnt än så länge, men det är skönt att vi får den så tidigt så slipper man stressa! men det blir jobbigt sen i andra kurser, då man bara får en vecka på sig, shit vad man känner sig stressad då helt plötsligt, hehe
det är rätt lyxigt att ha det som vi har det just nu, det måste jag nog erkänna!

morsning

nu sitter jag bänkad vid datorn igen.. känns knappt som att jag sysslar med annat! men det gör jag ju, som tur är..
nu blir det möte med gruppen på msn, om projektarbetet.. hoppas vi kommer på nåt bra idag, men det borde vi väl?!



uppdatering 12.39

ord, ord, ord.. bara massa jäkla ord hehe
men det går i alla fall framåt.. vi är så duktiga så ;)

uppmaning

läs föregående inlägg med inställningen: "jag behöver faktiskt inte förstå allt som den där blivande beteendevetaren svamlar om".

image235

hehe gonatt, igen!

krogsex eller känslosex?

själva sexens olika namn är otaligt många fler än jag nämnt ovan, men frågan kvarstår ändå: sex med någon slags känsla eller sex för sexets skull? att sätta på någon är skönt, precis som att bli påsatt (så klart!), det kan de flesta av oss säkert hålla med om, right? men att sätta på någon för att det är skönt och sen skita i resten, är det verkligen så käckt? ja, rannsaka er själva nu! minns man det där sköna sen, eller är det enda man minns "slit av, sätt på och sen gå"? jag kan ju tänka tillbaka själv, ett och annat sex utan känslor kan man väl ha råkat ut för, så att säga. det kan alltså ha hänt. och det har nog hänt de flesta av oss. men vari ligger spänningen i jakten på det där känslolösa sexet som så många söker ständigt och jämt (vad jag har jag hört)? att dra lite i chorizon eller ta fram mr rabbit känner jag som ett alternativ som skulle innebära väldigt mycket mindre ångest, för visst får vi ångest? jag har i alla fall fått ångest..

men vafan, skit i min ångest, jag slipper den ju nu när jag kan få snopp när jag vill (mohaha..).. hursomhelst, så kommer mitt resonemang utifrån ett samtal som jag just nu för på msn. det handlar om att köra på eller att inte köra på, våga satsa eller inte satsa. satsa på att någon överhuvudtaget vill ligga med än och alltså inte vart man ska lägga satsen, så att säga. när vågar man satsa och köra sitt race, när ska man skita i eventuella hinder för att få det där möjliga fantastiska förhållandet med en person man verkligen tycker om, men som kanske ändå tycks tvivla någonstans på vägen. men är det inte så att oavsett alla tankar man har och hur mycket man än bollar med andra så är det ändå ens egen vilja som styr? och visst är det så att man för att kunna vinna måste våga riskera att ens känslor blir överkörda en bit på vägen. thats life liksom. sen väljer man att svänga av för en krogrunda där x antal känslolösa skjut står som på rad och bara väntar, för att öka på egot lite (eller snarare ångesten, kanske?) det här för att sedan dra vidare på nya mål. nya mål utan tankar på förhållanden, en stund..

vilket ihopplock av lösdrivande tankar som kan vimla omkring i huvudet en torsdagskväll? så fantastiskt underbart att ni får ta del av dem här, eller hur? nej, skämt och sido, det är dags att dra täcket över huvudet känner jag.

syns imorgon, möte 10.00 på msn, jag kommer vara där!
nattinatt.

galen dag på mdh

dagens planer var grupparbete på mdh, sagt och gjort!
rätt galet har det varit med mer eller mindre djupa diskussioner om allt från nyttig mat till blondinbella... däremellan har det klämts in ett och annat samtal om grupparbetet, turligt nog! hehe men en bra dag på mdh har det allt varit, det känns bra att få omges av roliga människor!

när jag kom hem slogs jag av doften av kanelbullar som tommy höll på att baka. hans första gång tror jag han sa, men det de var så goda så det tror jag inte på! och nu står han och fixar käk till oss, lyckligt lottad jag är va? ja, ibland så är jag allt glad för att jag har en karlslok här hemma.. hehe

sex o sex

kommenterar man ett inlägg om sex så får man många läsare.. oh yes.. men vem blir förvånad?
idag har jag fått lite pluggat, men mycket mindre än jag velat.. men jag är nog inte på topp vad det känns som. men, men imorgon ska grupparbetet bli så gott som klart, det är spikat!

mdh i morgon alltså!

nu: kaffe!

problematik

jag har kommit på att när jag diskar så kommer jag nästan alltid på bra idéer och uppslag till någon uppgift som jag håller på med. det här är ganska frustrerande, precis som när man kommer på dem innan man somnar, eftersom man verkligen borde skriva ner de här sakerna.. men hur lätt är det? alldeles nyss när jag diskade så kom jag på flera saker till grupparbetet vi håller på med, så det var bara att torka sig lite snabbt och skriva ner det. men det är oerhört bökigt och framför allt om det händer flera gånger under samma disk. eller hur, visst låter det jobbigt?

absofuckinglutely

yes.. så är det..
vad? jag ser typ i kors.
jag har suttit vid datorn och verkligen nördat i mer än 4 timmar.. helt otroligt!
och nördat är verkligen ordet!
jag har spelat ett spel jag skäms för att skriva namnet på, hehe
äsch, klart jag inte skäms! det är ju så kul och jag fastnar vid det varje gång!
vilket spel? ja ni..

nu blir det sängen.. gonatt!

ge er tillkänna ;)

idag har det blivit ett besök på IKEA med jenny och dessan, det var kul! jag handlade bara bra och ha saker, sånt som vi faktiskt behöver.. inte illa att jag klarade det hehe

nu är jag så trött så jag lägger nog ner det här.. imorgon blir det i alla fall mdh och grupparbete.. får se hur det går.. men det kommer nog gå bra!

snark!

snöslask

idag har det varit en söndag som en söndag brukar vara i mitt liv, sådär lagom seg..
..men lagom är ju bäst, right?
hursomhelst så väckte tommy mig runt halv tio och sa att kaffet var klart, värsta servicen! ..och inte illa att han var uppe före mig hehe.. men, men det blev i alla fall kaffe och frulle framför nya avsnittet av Lost, det var mys!
sen var det dags för en promenad och jäklar vad det snöade! vi var väl ute i närmare en timma och vi var rejält blöta när vi kom in kan jag ju lova! ..och det är sådana här dagar jag önskar att jag inte behövde ha glasögon 24/7, jag såg ju i princip ingenting av all snö som absolut skulle landa på mina glasögon.. nej, glasögonvindrutetorkare nästa! haha



idag har jag (del 3):

image229

sista uppdateringen för idag (igår), jag lovar!
...kvällen har i alla fall spenderats med lovisa och josefina samt ett glas vin, eller flera vad det känns som just nu hehe

någon vidare föda blev det inte ikväll, bara två mackor till "middag", inte så bra.. men jag var inte hungrig, konstigt nog.. eller så var det inte så konstigt? aja, det ska inte överanalyseras nu i alla fall.

nu ska jag hoppa lite i sänghalmen tror jag.. hehoo



idag har jag (del 2):

sen jag skrev sist har jag ägnat mig åt saker jag inte behöver skriva om här, men även en del annat ointressant som att möblera om i akvarierna till exempel, en mer spännande tillvaro än så är väl knappast möjlig? fast å andra sidan, hade jag varit ute efter spänning hade jag nog fixat lite av det också, jepp..
dessutom har det, från regnet sen min promenad, lyckats bli ett rätt rejält snötäcke utanför, det verkligen vräkte ner under ett par timmar.. och jag är rätt så sugen på att slänga mig i en snöhög faktiskt. av fler än en anledning..

vad som sker resten av kvällen vet jag inte, men ett glas vin eller två lär ju slinka ner..
..jag borde även få i mig någon annan slags föda, det har inte blivit så mycket mer än frukost på den fronten idag. not so good..

idag har jag:

vaknat, med magont.
druckit kaffe.
läst "åldrandets villkor".
käkat frukost framför datorn.
läst mer i "åldrandets villkor"
gått en promenad i regnet, 30 minuter cirkus.
läst klart "åldrandets villkor".
..och nu sitter jag här, framför datorn, igen.

spännande eller hur?
nej, idag är inte mitt liv så spännande.
..men jag kan ju hoppas att det blir lite förändring i den saken.

det lönar sig!! =D

wee VG på senaste tentan, alltså högsta betyg på den svåraste tentan hittills!
jag är så jäkla glad och stolt över mig själv! för en gångs skull..!
..och jag tackar christine för alla timmar på msn, hehe.. det är samma visa varje tenta, men den här gången satt vi i en vecka och timmarna bara flög iväg.. men slutresultatet blev ju uppenbarligen bra! =)
nej, jag ska sluta ösa över er med min lycka och hålla tummarna för att det gick lika bra för de andra i klassen! =)

..det här måste firas!