2007 blir 2008

..och vi firar förstås med fest! =D

image192

summering

jag håller på och fixar o donar lite här hemma idag för imorgon är det tänkt att ett femtontal människor (minst) kommer hit och firar in det nya året med oss. det lär bli trångt men kul ;) för tillfället har jag tagit en kaffe- och bloggpaus, tänkte att jag skulle göra en liten summering över dagarna som gått den senaste veckan.

..ja, förra onsdagen åkte jag och olliver iväg till bettna och spenderade de första dagarna hos mamma. på lördagen åkte robin och jenny till stockholm så då "flyttade" jag hem till pappa och sov där resten av tiden. tommy jobbade och kom inte förrän på söndagen och åkte hem igen i torsdags, för att återigen jobba. hursomhelst så bestod de första dagarna mest av turer till stan för att shoppa, en klänning bland annat (jag ska bosätta mig i klänningar tror jag.. =), men också en hel del mat inför de tre "juldagarna". på lördagen innan jul gjorde jag och pappa en massa köttbullar, det tog ett bra tag, men jag fick in snitsen ganska fort och super goda blev dom! vi kryddade dom med juliga kryddor =)

..sen blev det söndag och dagen innan julafton, då blev det lite mer mat-shopping och så hämtade vi upp tommy. senare på kvällen ägnade jag några timmar till att klä granen.. jag är rätt petig hehe på julaftonsmorgonen gick vi upp rätt tidigt och käkade frulle eftersom det var lunch hos mamma redan vid tolv, men det var mysigt att gå upp och käka macka med julskinka vid granen. =) sen blev det att göra sig julfin, eller ja, vi försökte i alla fall ;) innan det var dags att bege sig till mamma som hade dukat upp med sill, janssons och en jätte god sallad med lax till mig =) nej, jag gillar inte julmat.. ..en och annan snapps slank ner också och även lite vin så det blev den traditionella promenaden efter maten för att få maten att lägga sig, men förmodligen mest för att nyktra till ;)
vid tre blev det kaffe och kalle anka, och det sistnämnda var väl lika intressant som det alltid varit de senaste åren.. men det är mys på något sätt ändå =) kvällen spenderades hemma hos pappa med mer vin och julklappsöppning bland annat.. det var en bra kväll! =)

på juldagen kom robin och jenny hem, robin hade gått och blivit sjuk så han sov mest de kommande dagarna.. hursomhelst så blev det en jätte god middag på juldagen och på annandagen ordnade jag och tommy med trerätters, som vi lyckades väldigt bra med!

i fredags spenderade jag kvällen hos mamma där vi fick fin besök av maria och ida, det var riktigt kul att träffa dem en stund! =)

nu i helgen var det tänkt att vi skulle åkt till kungsör och träffat faster och kusinerna, men eftersom robin var sjuk och även smittat oss andra lite grann så skippade vi det. ..och jag åkte hem hit till eskilstuna igen.

hursomhelst så har jag haft en jätte bra jul!

det var en liten sammanfattning.. jag har en hel del bilder jag hade tänkt ha med, men de går inte att ladda upp?! =/

nu ska jag fortsätta greja här, så det i alla fall ser någorlunda fint ut imorgon!

hem

ikväll åker jag hem till eskilstuna igen.
det var ett tag sedan jag uppdaterade så det lär nog bli en liten resume av dagarna som gått ikväll eller imorgon.
..så ni vet.

later.

köttbullar

ikväll har jag och pappa gjort köttbullar, de blev goda och smakar massor av jul =)

pappa är hemlig

..ja, han är nere i köket och jag får absolut inte vistas där nere.
undrar vad han gör?!
ja, undrar... =)
lite kul är det med jul, det behövs så lite för att det ska bli mysigt och kännas bra..
..det är inte helt 100 här än och lär inte bli det helt heller eftersom robin och jenny inte kommer att vara med på julafton, men imorgon då tommy kommer så blir det nästan 100. =)

igår var jag i stan (nyköping) nästan hela dagen.. först blev det lite julklappsshopping med jenny och sen blev det mat- och alkoholinköp med pappa. jag var redigt slut i skallen efter den dagen med massor av folk precis överallt!
och idag har jag och mamma varit i flen för lite mer mat- och alkoholinköp.. blir ju så när de bor på skilda håll..
men underbart att vi ändå ska fira julen ihop =) är verkligen glad att de är vänner..

nej, jag uppdaterar mer senare.. kanske.

torsdag i bettna

image142
morsning!
jag och olliver är hos mamma just nu, olliver ska bo här hela julen.. än så länge har det gått bra, inga större missöden trots att han ska vara både högt och lågt!

solen lyser ute och det ser jätte mysigt ut, så jag ska nog ta ut wito på en lite promenix snart, vore skönt att komma ut lite. men det är säkert rätt kallt, men hellre att det är så här en det där jäkla snusk-grå-vädret som var förut!

torsdag idag, tommy kommer inte förrän på söndag eftermiddag någon gång, det är tomt utan honom men jag har ju i alla fall kissen så det känns rätt så bra =)
dagarna framöver är inte så planerade, men imorgon blir det nog en sväng till stan med jenny.. och som det lät så ville pappa också få med mig till stan nån dag, så ja, jag lär inte slippa undan sista julklappshysterin.. men, men vad gör man inte när de behöver expertråd och supertrevligt sällskap?!

iväg

idag drar jag och olliver iväg till bettna =) robin och jenny kommer och hämtar oss vid lunch någon gång..
då ska josefina sätta saxen i robins hår.. igår tog hon sig an min och tommys kalufs och det blev superbra! inte helt fel att ha en frisör en trappa upp =D

nu ska jag nog sätta igång o packa..
..och jag ska vara borta i minst 1½ vecka så det lär ju bli en del.. eh.. ja, jag är värdelös på att packa! hehe

jäkla huvve!

förstår inte vad det är.. men något migränliknande helt klart.. =/
det är rätt mysigt väder idag, ska nog släpa med tommy ut sen.. vi ska ändå köpa de sista julklapparna.. =)
varför är det så svårt att köpa personliga och roliga presenter?! jag är så kass på att komma på sånt..
men, men det blir säkert bra!
..känner bara inte för att ge strumpor, kallsonger och så vidare, tråk är vad det är!

men vi får väl se vad det blir.. =)

sex

jag är precis hemkommen från sex timmar av grupparbete på mdh.
det har varit sex bra timmar dock. =)
..arbetet är i princip färdigt, lite småsaker och så som kan läggas till och ändras, men det löser sig.. det är inte redovisning förrän efter nyår.

..jag känner mig rätt nere, av särskilda anledningar, så jag kommer nog spendera resten av dagen på soffan eller i sängen under ett täcke..

hejs..

strange

mått knas i några dagar nu..
illamående, skak, yr, fryser och blir varm om vart annat, fast bara varm i ansiktet typ men frys annars..
..och nyss började jag blöda näsblod bara sådär, jag var inte ens där och petade eller nåt. =/
lovisa berättade i fredags att hon mått så här, då sa vi att det nog var järnbrist eller nåt, men jag har svårt att tro att det smittar?! för jag har uppenbarligen samma symptom, märkligt känns det i alla fall.. jobbigt att bli yr och så också.. hoppas det inte blir värre, men jag mår illa nu.. och fryser =/

aja, skolan om en stund..

wii

tredje advent.. redan..
..och helgen är snart slut, bara sega söndagseftermiddagen kvar.
helgen har varit okej, mestadels..
i fredags kväll var jag hos lovisa med josefina, vi drack några öl och spelade wii, vi bowlade och boxades, riktigt jäkla kul var det! ..och jag har träningsvärk fortfarande, hehe
borde nog ta och investera i det, värsta bra träningen uppenbarligen, fast man ser rätt fånig ut "in action" ;)
gårdagen var lugn och idag lär det väl bli detsamma.. får se..

imorgon blir det skolan hela dagen, skulle jag tro i alla fall, grupparbete och så.. men det ska bli kul, känns det som =)

. . . . . .

gårdagen var bra, i alla fall största delen av den..
eftermiddagen spenderades först med bror, bästa bror =) vi var på tuna park och shoppade lite julklappar och sen åkte vi hem hit och käkade en sen lunch bestående av mackor "a la robin", alltså några med skagenröra och några med köttbullar och rödbetssallad, de senare åt jag inte av eftersom jag inte alls gillar rödbetssallad! samtidigt som vi käkade kollade vi på två extremt dåliga serier (eller vad det är?!) på mtv, att man kan få göra så dålig tv är faen märkligt!
senare delen av eftermiddagen och kvällen umgicks jag med lovisa och josefina, käkade korv med bröd och lite hembakta lussebullar.. det var mys!

idag är saker och ting upp och ner igen, efter nästan ett dygn som varit helt bra.. men så är det.

får se vad som händer ikväll, kan bli en öl eller två på stan eller bara en lugn hemmakväll.. vad det än blir så spelar det ingen större roll.

nu ska jag käka lite och läsa i en "vanlig" bok. =)

pillande katt

jag har varit uppe sen sju.. och jag är ledig ska tilläggas..
..men som snäll flickvän jag är så går jag upp när tommy går upp, eller så är jag bara sugen på kaffe..?
aja, vaken är jag fortfarande hursomhelst.. men ska nog lägga mig under täcket igen, det vore ju inte helt fel..

btw så är det här min katt (fast jag skäms för att säga det..):

image186
ingen kommentar..

image188
vet inte om han letar navelludd eller nåt.. annat?

kräkas..?

vore skönt.
infekterat.. jajebullar, det kan man säga..
ironi is the shit.. eller är det jag som är det?
strunt samma, allt är skit säger vi istället.. för att hårdra det hela en aning.

sådärja

dagens föreläsning var seg, väldigt seg!
jag kände inte att den gav särskilt mycket.. tyvärr.
men, men så är det ju ibland och antagligen beror det mest på att jag är så jäkla trött av någon anledning..
..tror inte att jag sover så bra, ligger o spänner mig en jäkla massa, det känns i alla fall så när jag går upp på morgonen, har så jäkla ont i nacken och huvudet, inte så bra..

nu ska jag få i mig lite mat och sen vila tror jag, men en promenad vore också skönt.. men jag hinner nog med båda..

måste bara berätta om mitt försök till att grädda pannkakor igår, det blev vitsigt nog pannkaka av alltihop.. det gick åt skogen med andra ord.. eller inte riktigt, men jag fick slänga en tredjedel av pankakorna för att de brände fast eller gick sönder när jag vände på dom.. dessutom blev de pannkakor som faktiskt blev klara alldeles vita och jätte flottiga.. usch! tur att det inte är jag som ska äta dom ;)
..det mest positiva med hela pannkaksgräddandet var väl att jag faktiskt läste lite i kurslitteraturen samtidigt, väldigt duktigt av mig, eller hur?!

ingen rubrik.

morsning..
det är en likadan morgon idag som det var igår..
men igår blev det bättre när jag kom till skolan och träffade lite bra människor, jag hoppas det blir så idag också.
det är föreläsning om "behovsbedömning utifrån ett kommunikativt perspektiv" idag och jag har ingen aning om vad det innebär faktsikt, så det är ju bra att det blir föreläsning om det..
..föreläsningarna som var igår var bra, jag känner att jag lär mig en massa och det är riktigt kul! =)

god morgon..?

det är en sån där morgon då jag inte riktigt vet hur "god" den är.. men strunt samma, alternativa tankar here I come, eller nåt..

idag är det mdh som gäller hela (eller ja, halva dagen), fram till 15 är det väl tänkt i alla fall och det är ju inte riktigt hela dagen, men i skolan räknas det väl som det..
först föreläsning om biståndshandläggning som ett metodiskt hantverk, SoL och LSS.. hur spännande låter inte det?! sedan på eftermiddagen så kommer det en gästföreläsare och pratar om länsstyrelsens roll, dokumentation mm.. ännu mer spännande.. men säkerligen rätt bra att veta lite om.

nej nu är det dags att borsta gaddarna.. och klä på mig något kanske?

sugarballs

heeh.. mmm sugarballs ;)

nej kanske inte, men här har ni i alla fall bilder från mitt senaste bak; mina exilenta (saffrans)sockerbullar



image179



image185

jag fick väldigt bra betyg av tommy i alla fall!

skvaaal

vi byter vatten i akvariet, det skvalar rätt rejält kan jag tala om.. och i takt med det så skvalar jag på toaletten..
..ja, jag har gått på toa 2 gånger den senaste halvtimmen.. men ja, så är det.. lär väl hinna gå en gång till innan akvariet är fyllt..

idag har det blivit en promenad i det gråa vädret, men det var skönt att komma ut lite, oavsett..
alldeles nyss så bakade jag ut en saffransdeg, så ja, jag är huslig även idag.. och tvättas ska det göras innan den här dagen är slut så det finns visst ingen hejd på husligheten..
hursomhelst så luktar det rikigt gott här =)

snart är det dags att sätta in de första bullarna i ugnen och sen återstår det roliga med att pensla dem och ha på socker.. men, men det blir ju (förhoppningsvis) riktigt gott sen, lagom till kaffesuget kommer!

pebercookies

..jepp, det blev minsann lite bak idag, att man kan vara så huslig?
äsch, det är jag ju faktiskt.. ibland.
fast degen var i och för sig köpt, så riktigt SÅ huslig är jag ju inte..
hursomhelst så blev det några stycken, alldeles för få förstås.. men jag är inte ens sugen så det spelar ingen roll.. men bra att ha o bjuda på.. lovisa har redan bokat in sig på några.. så ja, man behöver nog inte vara rädd för att de ska ligga o ruttna.. undrar om de är goda överhuvudtaget? borde nog smaka så ingen spyr eller nåt..

image174

burp

en promenad blev det.
nån timma eller så, det var skönt..
vi bestämde att vi skulle käka våfflor o sagt och gjort!
..men det är ju inte gott alltså, inte i efterhand i alla fall, jag känner mig som en uppblåst ballong.. usch!

nu dricker jag kaffe och lite senare kan det bli pepparkaksbak.. får se..

söndag i all sin gråa prakt

men jag får se det från den positiva sidan; det regnar i alla fall inte (än?!)!
..så en promenad får det bli om en stund.


image167
jag får sällan vara ifred när jag sitter vid datorn, olliver vill gärna ha koll på om det dyker upp
nåt söt brutta eller så.. antar jag?

image168 image169
..han är en rätt skön still också, när han sitter i mitt knä och spanar.. eller sover?!

jag har faktiskt inte så mycket att uppdatera om, så jag struntar i det här.. babaj

crap

nu är det inte ett dugg jäkla kul att vara ensam längre..
jag vill göra nåt skoj!
..alltså inget som har med datorer, tv eller kurslitteratur att göra!
så länge det inte involverar fler än mig förstås..
nej, jag ska nog duscha.. för jag har inget bättre för mig!

..men först ska jag dammsuga.. och, lyssna nu noga, diska!
weehuu, kvällen är räddad ;)

galen?

ja, en del skulle nog tycka det..
..jag gick nämligen upp runt 06.15 imorse, trots att jag är ledig idag och inte har ett jota planerat.
men vem bryr sig?
så nu sitter jag här och kollar runt på nätet men funderar starkt på att gå och lägga mig igen, är ju ändå rätt skönt där inne under täcket.. för gå ut kan man ju ändå inte göra, det är ju pissväder, som vanligt!
äsch, vi får väl se hur det blir..
jag är ensam hursomhelst och det är rätt skönt faktiskt..

virrvarr

jag vet snart varken ut eller in.
tankarna vimlar omkring i huvudet som aldrig förr.
jag får inte fast på en enda och de riktigt hånskrattar åt mig känns det som.
ren förtvivlan är ett stenkast bort.
jävla skit är mycket enklare att säga, för precis så känns det!
det är det enda jag kan få fram.
mina tankar låser mig men det är bara jag som har makten över dom..
..det måste jag komma ihåg!
hela jäkla tiden måste jag komma ihåg att det är jag som bestämmer över mina tankar..
men just nu kanske det behöver vara rörigt ett tag.

kaffetåren

tisdag.. nej, det är ju onsdag, men jag får för mig att det är tisdag av någon anledning..
hursomhelst så sitter jag här med en kopp kaffe, smakar väldigt gott måste jag säga!
..hade tänkt vila lite eftersom jag är trött så jag knappt kan sitta upprätt, men jag körde på en kopp kaffe i stället, det kanske fungerar det också?
vem vet, inte jag..
jag har varit trött hela dagen, föreläsningen på förmiddagen var en pärs!
..jag trodde aldrig att den skulle ta slut och det är inte för att den på något sätt var tråkig eller så, eller att det var så mycket ord och begrepp, nej faktiskt inte, jag tror att det är för att jag är trött "på riktigt", att det är nåt som inte står rätt till.. men det kan vara vädret också, när det inte är nåt ljus ute så är det nog inte så märkligt att man blir trött, i alla fall inte jag, jag påverkas jätte mycket av vilket väder det är ute..

aja, nog snackat om det.. nog snackat överhuvudtaget tror jag!
..ska nog försöka mig på att läsa lite i någon bok som inte har något med skolan att göra, jag får passa på innan böckerna till kursen kommer! =)

att älska eller inte älska

..det är frågan.
den här dagen har bara försvunnit, liksom vips så är den nästan slut.
men, men jag är trött.. alldeles för trött faktiskt, så jag längtar redan efter sängen.
imorgon är det kursstart för "behovsbedömning och utredningsmetodik", kan bli intressant!
..jag hoppas det i alla fall, svårt men intressant =)

jag vill ha kaffe, men jag drack det nyss..
..kanske är det ett försök för att bli pigg, eller så är jag helt enkelt bara sugen?
aja, min mage skulle nog inte uppskatta mer kaffe i alla fall, den är verkligen inte på topp, jäkla magkatarr.. =(

myten om den demografiska bomben

morsning!
jag har precis fått i mig lite frulle och ska snart traska iväg till mdh och gå på en föreläsning med namnet ovan.
kan bli intressant, jag hoppas verkligen det för min rygg gör rätt ont, så att "slösa" tre timmar av extrem ryggvärk för att man sitter obekvämt, and so on, känns inte så lockande.
men jag hoppas på det bästa!

"Myten om den demografiska bomben" "Gerotranscendens - det positiva åldrandet"
"Om demografin: Redan år 1935 basunerade makarna Myrdal i sin bok ?Kris i befolkningsfrågan? ut en varning om ett nära förestående välfärdsproblem förorsakat av bl.a. ?de många för många åldringarna?, som de uttryckte det. Trots att katastrofen inte infunnit sig, och inte kommer att göra det, fortsätter många än i dag att frammana ett katastrof­perspektiv på ungefär samma sätt, vilket alldeles onödigtvis får en del äldre att känna sig som en belastning och en del äldreomsorgspersonal att känna sig som delaktiga i ett stort samhällsproblem. Professor Lars Tornstam förmedlar i sin demografiska analys ett annorlunda och betydligt mer hoppingivande perspektiv."

"Gerotranscendens - det positiva åldrandet: Teorin om gerotranscendens uttrycker ett nytt och mer hoppingivande sätt att förstå utvecklingen genom livet och fram mot ålderdomens vishet. Gerotranscendens betecknar både själva slutstadiet i en naturlig livslång utveckling mot mognad och vishet, och processen som leder dit. Den unga och medelålders personalen inom äldreom­sorgen är för det mesta okunnig om den sorts utveck­ling som teorin om gerotranscendens beskriver, vilket leder till att en del äldre människor som är gott på väg i denna utveckling misstolkas och felbehandlas."

nä, dags att borsta tänderna och sätta på sig nåt respektabelt kanske? ja.. hejs!

geek-afton

nivån på humorn är verkligen låg ibland..
..eller oftast?
hursomhelst så har vi umgåtts med töntarna ikväll, spelat sequence och druckit lite saft!
nu ska jag strax hoppa i bingen tänkte jag.. får se om tommy kommer o hoppar lite med mig, heehoo

babaj..

weehuuweehuuu

just nu känner jag mig som jag brukar göra när hemtentan är klar, eller i alla fall nästan klar, typ tom..
..men tom och flummig..
flummig är verkligen det rätta ordet!
jag är i ett stadie där ingenting spelar någon roll bara den där jäkla tentan blir inlämnad så jag slipper tänka mer på den!
ja vafan, att ha en uppgift som man (jag) tänker på nästan konstant i en hel vecka, det är faen inte konstigt att jag blir så här till slut..!
ont i högerhanden har jag också, nästan som kramp.. har skrivit en hel del de senaste dagarna.. och det känns!
men imorgon är jag i alla fall ledig, en hel dag innan nästa kurs börjar! wohooo eller nåt..
..så ikväll ska jag banne mig dricka lite vin!

jag tänkte precis ursäkta mig för det här onödiga inlägget, men varför ska jag göra det?!

image166
nä, nu ska jag gå o dra nån gammal mössa över mig eller nåt!