tornstam

nu blir det litteraturseminarium till fyra-snåret. skoj, skoj!

image165

uäck..?

jag mår illa.. och det är egentligen ingen bra onsdagsmorgon, men det hade nog inte varit en bra morgon oavsett vilken dag det hade varit. nä..
hursomhelst så är det dags för mdh om en stund, introduktion till projektarbetet tror jag minsann att det var idag. blir nog bra! ..det ska bli skönt att komma iväg ett tag.

sen i eftermiddag blir det läsa, läsa, läsa..!

vips

där försvann ännu en dag.. ja, näst intill i alla fall. tiden går nästan läskigt fort..
hursomhelst så har jag inte gjort ett skit av det jag hade tänkt att göra idag, alltså plugga.
..men det tänkte jag ändra på och åtminstone få några sidor läst innan det är dags för sängen. innan dess ska jag även hinna käka, och då så klart även laga maten.. och så måste jag duscha.. riktigt tufft schema ;)

jäkla huvudvärk..

ja, huvudvärken håller i sig än.. precis samma som igår.. =/ väldigt tröttsamt!
jag har hursomhelst fått iväg frågorna som skulle skickas idag, så jag har fått gjort det lilla jag hade planerat, så det känns skönt!

vi håller på och möblerar i sovrummet, jag vet inte om det blir nåt hit, men testa måste vi ju göra.. tommy håller på för fullt nu, det bankar och slår.. inte så värst skönt för huvudet, men jag tror att han är klar snart.

nej, nu ska jag se om jag kan och orkar hjälpa till lite.. =)



update 17.18


det blev inte alls bra i sovrummet! hur kan man komma på att bygga en lägenhet snett?! i sovrummet skiljer det  1 dm på mindre än 2 meter, det är illa! aja, nu står allt på sin "vanliga" plats igen och det är ju okej det också, men det hade varit kul med lite förändring... äsch, vi får väl flytta i stället.. hehe

vi har hunnit med att gå till apoteket också, jag skulle hämta ut ett recept till katten och tommy ett till sig, plus att jag skulle ha värktabletter. vi kom ut därifrån närmare 600 kronor fattigare, mindre kul! men nu är katten medicinerad och jag är hög på värktabletter, så jag hoppas att jag kommer känna mig lite bättre i skallen snart..

nu: kaffe!

migrän?

nu har jag, återigen, en riktig jäkla huvudvärk och den har suttit i hela dagen..! jag vet inte om det beror på att jag har haft ont i nacken de senaste dagarna och att jag behöver massage eller så, eller om det bara är spänningar, eller om det faktiskt är så att det är någon slags migrän jag "lider" av. hursomhelst så är många av symptomen lika de som kommer vid migrän, till exempel att jag även får ont i ögonen och att jag blir känslig för ljus och även för ljud ibland plus att jag mår lite illa till och från hela tiden, fast det gör jag ju rätt ofta, men det är mer påtagligt när jag har sån här värk.. aja, riktigt jobbigt är det i alla fall, framför allt nu då jag behöver läsa kurslitteratur inför seminariet, men bokstäverna bara flyter ihop och jag får ännu ondare i ögonen och huvudet. att sitta så här framför datorn är också skitsvårt, det flimrar liksom, så jag ska nog inte sitta här mer idag och jag har ändå inte suttit mycket alls idag, så det beror ju inte på att jag suttit för mycket heller.. aja, frustrerande är det i alla fall och värktabletter hjälper inte heller.. =/

..men trots huvudvärk och annat så har jag ändå haft en bra dag! det beror främst på att några fina vänner har varit här ett par timmar och fikat, det förgyller alltid! =)

nu ska jag strax käka lite, tommy är kock idag och håller på och gör ceasarsallad, mums!

fjärilar

image227mors.. idag vaknade tommy och jag vid tolv så det känns som att den här dagen har gått väldigt fort. men vi har hunnit med att tvätta och traska till tuna park bland annat, så det är inte så illa ändå.. det som är mest illa är att jag fortfarande inte öppnat boken "äldres socialpsykologi", som jag ska ha två frågor om tills på måndag. men, men det är ju en dag imorgon också, eller hur?! på tuna park blev det ett spel till ps2:an och ett par fiskar, två stycken fina fjärilsciklider =)

nej, nu ska jag dricka lite vin och så tror jag det blir lite tv-spel.

mohaha

"nej, jag är vegetarian" apropå att gå down there.. så att säga..
fy faen vad jag har dålig humor ikväll.. något så fruktansvärt!
jag har precis skrattat mig igenom en timmas telefonsamtal med en vän.. stackars honom hehe
men, men han känner ju mig..

aja, jag borde sova.. men det känns som att jag har dåliga skämt på lager, så tommy får se upp eller hålla för öronen, för here I come!

porrpung!

olliver har numera porrpung, läckert värre!
fast å andra sidan så han har ju ingen pung kvar, så då kan det ju inte bli en porrpung?!
aja, särskilt porrig är han kanske inte heller.. men i alla fall..
jag och tommy lämnade honom på djurkliniken imorse och vi hämtade honom alldeles nyss, så nu går han omkring här hemma och vinglar, stackarn! men ja, det är väl det bästa för honom, förmodar jag =)

annars har jag spenderat några timmar i skolan där vi såg en dokumentärfilm om Hugo och Rosa, alldeles underbar! jag minns att jag har sett den förut, men jag skulle kunna se den hur många gånger som helst!
det finns (fanns) så många underbara människor..

pluggeliplugg

image226onsdag och jag är ledig. jag var ledig i måndags, skola igår, ledig idag, skola imorgon och så ledig till onsdag. shit så slappt det låter! jag kan tänka mig att folk tror att det är rätt slappt att plugga och visst, jag kan erkänna att ibland så är det väldigt slappt, men det beror nog mest på än själv och sin egen slöhet samt en stor brist på disciplin. det sistnämnda är a och o när det gäller pluggandet. men hittils så har det ju faktiskt gått ganska bra, men det har varit lite si och så med mitt pluggande genom åren, det där med disciplin "växte" jag ifrån någon gång i högstadiet och det har inte riktigt kommit tillbaka förrän nu, eller ja, nu har jag i alla fall kommit på ett studiesätt som verkar fungera för mig och det är jag är oerhört glad för!

grejen är att det är rätt tufft att plugga, det är verkligen ett heltidsjobb, men tänk så många gånger jag har hört att "vänta du bara tills du jobbar, då kommer du längta tillbaka till pluggandet" och ja, det är säkert så, men då får det vara precis så. det är ingen mening att spekulera och det är verkligen inte någon mening att ni som arbetar anser att ni har det så mycket tuffare än oss "lata studenter", för ni verkar ju faktiskt inte ha någon större aning.. hehe

jag tycker att det är roligt att plugga och jag längtar numera efter kunskapen, vilket jag aldrig trodde skulle ske, men nu gör jag verkligen det! men jag längtar precis lika mycket till den dagen jag sätter min fot på en arbetsplats och får praktisera allt det jag lärt mig.. och tänk så skönt att få in lite rutin i vardagen, shit vad jag längtar efter det! visst jag försöker på mitt lilla vis, med att gå upp ungefär samma tid, käka regelbundet och sådär, men att ha ett arbete hjälper nog till rätt rejält på rutinfronten. aja, nu är det som det är och så länge jag känner mig nöjd så är jag glad för det och nöjd är jag, i alla fall i skrivandets stund, bör väl tilläggas. allt går ju verkligen upp och ner, som ni säkerligen vet..

..och ledig är väl fel av mig att säga att jag är, fast just nu är jag det eftersom jag inte har någon kurslitteratur att läsa. men å andra sidan så ligger den ungefär 150 meter härifrån och väntar på att jag ska hämta den.. så jag borde nog ta och göra det!

I found it!

leget är hemma i plånboken igen, wee! det är väldigt skönt att slippa beställa ett nytt!
idag var första dagen i skolan, första dagen 4:e terminen alltså.. jag vet inte riktigt hur det känns än, men det var kul att träffa klassen igen. föreläsningen var som de alltid är, i princip.. 5 sidor anteckningar, hehe.. men ja, de är nog bra att ha! hursomhelst så tänkte jag på hur tentan ska komma att se ut till den här kursen, något som känns självklart är att den i alla fall inte kan vara jobbigare än den sista vi hade, men det kände jag tentan innan den också hehe, så det ska jag nog inte ta för givet!

annars har dagen bestått av storhandling vilket var en mindre pärs.. men ja, nu är det ordnat och det är ritkigt skönt att ha mat så det räcker (och blir över) en månad framöver. =)

nu ska jag nog nörda mig lite..

think outside the (bag in) box

ja, apropå just det så har jag, för första gången på jag vet inte hur länge, haft en hel vecka utan alkoholintag. det här känns rätt illa egentligen, men det har verkligen varit någonting, om det så "bara" har varit ett glas vin, varje vecka. ärligt talat så känns det rätt skönt att inte dricka något, det känns som att kroppen behöver det om inte annat! det ska bli intressant att se hur länge den här trenden håller i sig, men något säger mig att den kan brytas redan i helgen.. men ja, då får det väl vara så.. jag är inte den som är den ;)

en annan sak; mitt leg är borta.. suck och pust!
jag har ingen aning om vart det är och det är dessutom kanske två månader gammalt.. lite surt om det inte kommer fram och jag behöver fixa ett nytt återigen.. fast det var inte så dyrt tror jag, hade studentrabatt om jag inte minns fel.. aja, jag hoppas det kommer fram!

för övrigt så börjar skolan imorgon, vilket innebär 4:e terminen för mig..
..jag är lite stolt faktiskt, men framför allt glad att jag tycker att det är så kul, oftast bör väl tilläggas!

image224 image225
nu tror jag att jag ska äta nåt.. och kanske ringa mitt moln. =)

don't go there

så sant som det är sagt.
jag är slut och less på att ständigt behöva ha det så nära "ytan".
det påverkar mig hela tiden, så till en grad.
..men det är väl inte så konstigt förmodar jag.

aja, konstigt nog så känner jag mig rätt så glad nu.
konstigt och konstigt i och för sig.. jag är ju sån här..
förtränger ett tag sen poppar det upp igen.
fast det märks fysiskt att saker och ting knakar i fogarna..

shit vad ni måste förstå mycket?
hehe inte jag heller.. det är därför det inte blir mer klarspråk än så här.. tänk er själva att det är så här det ser ut i mitt huvud, en massa osammanhängande meningar kring saker och ting.
tänk då hur det ska gå att skriva nåt bra här?
nej, ni förstår ju att den ekvationen inte går ihop.

nej, nu ska jag rycka upp mig och bege mig ut i ovädret en sväng!

längt och flämt

jag är glad att jag inte bor kvar på västkusten..
..just nu i alla fall, men annars längtar jag tillbaks dit nästan varje dag.. det är verkligen något speciellt!
aja, strunt samma.. nu får jag vara glad för att jag bor i den, åtminstone lite, mindre blåsiga delen av landet.
fast ja, man vet ju aldrig.. det ser ju ut som att man i alla fall borde stanna inne imorgon..

hursomhelst..
..jag har en himla massa funderingar kring saker och ting, men just nu är det alldeles för mycket för att det ska bli något bra inlägg om det här.. om det någonsin blir det.

nej, nu ska jag hoppa lite i sänghalmen.. eller nåt

skönt

det var riktigt skönt att komma ut lite grann, närmare en timma blev det nog..
skönt för vovvarna också. =)
nu dricker jag en stor kopp grönt te, med apelsinsmak.. vet inte om det var någon hit direkt.. citron är nog fortfarande favoriten!

nu ska jag glömma världen lite.
babaj

regnbågsfärgade bananer?

antagligen inte..

nu ska jag ta hundarna på en promenad, innan min ångest tar död på mig.
ja, jag har ångest. riktig jävla ångest. vet ni? jag ska råda bot på den. men jag lyckas sällan.
MEN alternativa tankar here I comes, som jag brukar säga.
frågan jag ställer mig nu är om jag ens kommer hinna utanför dörren innan jag exploderar?


antagligen..



..något av det bästa (och sannaste) just nu.

hallelujah new world

ja, vad finns det att säga?
hehe.. jaja.. det är nog rätt kul ändå.. =)
titta ska jag i alla fall göra!

nej nu får det bli en kopp kaffe känner jag!

bettnisch

nu sitter jag i vår säng i bettna.
jag känner mig rätt slutkörd efter en vecka av intensivt pluggande.. jag räknade lite på antalet timmar som jag lagt ner på den här tentan och ja, det blev en himla massa.. bara de senaste tre dagarna har jag suttit minst 12 timmar/dag.. aja, strunt samma nu är den som sagt inlämnad och jag ska försöka att förtränga den helt och hållet tills U:et meddelas, hehe

image140

olliver befinner sig ungefär 300 meter härifån, hos mamma. =)

nu blir det lite satc innan det är dags att sooova. =)

ÄNTLIGEN!

tentan lämnades alldeles nyss in, vilken befrielse!
oavsett hur det går så är det alltid så jäkla skönt att bara släppa den ifrån sig..!
nu är jag ledig till den 22:a, så jag ska ta lite "semester" i bettna till att börja med. =)

men nu blir det kaffe, sen tror jag att jag kommer lägga mig igen.. och somna som en stock!

utmaning:

jag blev utmanad av Helén
Instruktioner:
Lägg ut ett youtube klipp med en film vars namn börjar på den bokstav du blivit utmanad med. utmana sedan i din tur minst två personer med nästa bokstav i alfabetet.
Jag är utmanad på bokstaven C och väljer därför att visa en trailer för en av mina favoritfilmer "Crash":



crash har för övrigt ett av världens bästa soundtrack!

jag utmanar alla de som läser och tycker att det här kan vara en rolig grej.
er bokstav blir D. =)

skrivkramp

det enda jag får ur mig idag är en konversation på msn.
det och ett par ord i mitt dokument där jag har alla "anteckningar" till tentan, eller ja, halva tentan är där.. ungefär.
hursomhelst så är det något som hindrar mig från att ösa ur mig allt det som jag hade planerat att ösa ur mig den här lördagsmorgonen (då man absolut inte vill göra något annat än att sitta framför en skärm och klämma ur sig x antal sidor till en tenta om behovsbedömning och utredningsmetodik, right?).

nej, det här måste gå!
men vafan, jag har ju heeela helgen på mig.
ehh?

tamigikragen.nu

den blivande beteendevetaren funderar över lagar

det är riktgt djupa tankar också..

jag är förvånad över att det inte finns en lag om huruvida jag som biståndshandläggare får gå på toaletten eller inte under ett hembesök och om det nu skulle finnas en, så skulle det förmodligen finnas ett undantag beroende på vilket toalettpapper personen jag besöker har.

jag blir bara mer och mer övertygad.

handläggning hit, handläggning dit

sådär ja, ännu en fulländad dag bara bestående av en massa plugg, ja en himla massa plugg faktiskt.. antalet timmar är onödigt att skriva här kanske, men jag gick upp sju imorse och har haft "rast" 3 timmar ungefär. matten kan ni göra själva om det intresserar ;)
hursomhelst så är det med dubbla känslor som jag gör det här, en slags skräckblandad förtjusning på något sätt. för oavsett hur jobbigt det är periodvis att sitta och bläddra fram och tillbaka i olika böcker, läsa stycken hit och dit och anteckna en massa "kanske-bra-att-veta-saker", så tycker jag samtidigt att det är så jäkla kul eftersom jag känner att jag lär mig någonting!
..idag är i alla fall en dag som jag känner så, förmodligen eftersom jag känner mig nöjd med vad jag åstadkommit.
..morgondagen kan se annorlunda ut, men så får det väl vara i så fall.
jag uppskattar det nu och det är huvudsaken..

jag tog nyss en välbehövlig dusch med allt vad det innebär.. testade en ny hårinpackning jag fått av josefina, det ska bli intressant att se om det gör något för min kalufs. =)
jag har "glömt" att äta också, sen tvåsnåret ungefär.. det är nog inte så bra, så en kvällsmacka får det bli om en stund, ska vänta på tommy tror jag, så kan vi mysa lite ihop innan det är dags för en ny intensiv pluggdag imorgon.

jag hoppas ni har får en bra kväll allihopa, ja jag kan nog faktiskt säga det nu, för det verkar vara ett litet gäng som intresserar sig för min blogg.. och jag har ingen aning om vilka de flesta av er är. spännande va?
och nej, jag är inte ett dugg nyfiken heller..

läs och lär ;)

Några säger "sveriges svar på sex and the city", jag säger LÄS BARA ;)

5:e timman

jag sitter och pluggar, den tjocka boken "handläggning inom socialtjänsten" ligger uppslagen bredvid mig..
jag börjar känna mig seg och hungrig nu, är inne på 5:e timman idag och borde egentligen vara ganska nöjd med det.. men det är jag inte eftersom mitt mål för dagen inte är klart, fast nästan. jag har lite kvar att skriva innan jag kan känna att jag är nöjd för idag, men å andra sidan är dagen långt ifrån slut..

..men plötsligt fick jag ingen lust längre.
magont och ångest.
jag vet så klart orsaken och trots intensiva tankar kring tentan och alternativa tankar för annat, så kommer magontet inte försvinna, jag är maktlös i det här fallet.. och vad jag än gör så tycks jag göra fel, men det är ju typiskt mig att tänka så.

mat? ja, tack..
..fast jag är inte ens sugen på någonting. =/

tentaplugg

mitt huvud börjar göra ont, men jag ska snart se om en promenad kan göra det bättre..
jag har suttit och pluggat sen åtta imorse, inte illa, men mer måste det bli!
fast jag behöver bolla lite tankar innan jag kan fortsätta känns det som..

and out she goes.

foton från promenaden

image217
det var synd att bilen skulle stå just där..


image218
anden


image219
älskling


image220
same but different



vadå tenta?

jag har haft den nuvarande kursens tenta i x antal dagar och i x antal dagar har jag skitit i att tänka på den, eftersom det har känts oerhört oviktigt med tanke på att det varit jul, och sånt..
men nu, NU är det en vecka kvar tills jag ska lämna in den, eller i alla fall tills den ska vara klar, jag kan lämna in den på måndag morgon om jag vill.. men ja..
varför gör jag ALLTID så här? visst, det är inte sista sekund, det är det inte, en vecka är ändå en vecka och saken är den att jag vet att jag jobbar som bäst under press, så förmodligen ligger orsaken till "uppskjutandet" i det. men varför blir jag då så frustrerad på mig själv? för att jag är korkad förmodligen. nej, alternativa tankar here I come, för jag kommer klara tentan oavsett! ..jag kommer i alla fall att ha någonting att lämna in, det är huvudsaken! fast den här tentan är så fruktansvärt svår att jag inte på något sätt kan tänka mig att jag blir godkänd, men det är å andra sidan inte hela världen, det är i alla fall så jag måste försöka se det..

phuu, det känns redan lite bättre..
..och jag har en liten plan om hur jag ska gå tillväga också, idag till exempel så ska jag ta mig i kragen och läsa igenom tentan ordentligt och se om den ter sig lite klarare nu än vad den gjorde för en vecka sen. jag hoppas att den gör det!

men först en promenad!

slösurf

nu har jag suttit och slösurfat i säkert 1½ timma.. jag har kollat in allt det jag brukar kolla in och säkerligen lite till.
letar klösträd till katten, men det är rätt fult egentligen.. och vi har nog inte plats? jag skulle vilja bygga ett eget, jätte stort! det skulle nog olliver gilla =) jag kollade in en lägenhet också, eller två.. är rätt sugen på den ena, en trea.. då skulle olliver kunna få ett eget rum med ett skitstort klösträd i, hehe.. ja, det vore något det!
får ta och ringa graflunds i veckan.. o några andra ställen också kanske.. fast egentligen borde vi vänta lite, tills saker och ting är lite stabilare.. men det skadar ju inte att höra antar jag.. =)

ikväll blir det mys med sötnosen på bilden nedan + lite portvin, ost och kex, MUMS!

image209

lördag

jag mår fortfarande inte helt okej.
för tillfället mår jag illa, men bara lite, så jag får väl vara glad för det.
i övrigt är det "bara" en förbannad huvudvärk som är problemet!
jag vet inte om det är en jäkla spänningshuvudvärk eller migrän, ont som faen gör det hursomhelst!
..igår kunde jag inte skratta eller hosta för att det kändes som att huvudet skulle spricka då =/
men idag känns det lite bättre och jag hoppas det förblir så eftersom jag har en riktigt svår tenta att skriva under nästa vecka..

nu ska jag torka håret och se om det går att göra något åt fejjan innan det blir en tripp ner på stan.
hejs!

från partaj till feber

tre dagar in på det nya året, redan?!
..jag ska i alla fall berätta lite om dagarna som gått.
nyårsafton var toppen! det kom en hel del folk som fyllde våran lägenhet till max, men väldigt kul var det!
kvällen började med middag tillsammans med ida och maria =)


sedan droppade det in folk allteftersom och det dracks och snackades en hel del skit, som vanligt ;) singstar åkte förstås fram, dessan tjatade halva kvällen ;Þ så det skrålades som bara den innan vi vid tolvslaget begav oss ner på stan för att kolla in fyrverkerierna.. sedan blev det att traska hem hit igen, för en del av skaran i alla fall, och här blev den en hel del prat och käk i form av ost och kex, mums!

image198




image207

image208

dagen efter var lugn och jag var inte ens bakis, så skönt!
..MEN på kvällen så fick jag frossa och feber, fy fan vad jag frös!
jag sov med två tjocka täcken den natten men frös i alla fall..
..och igår mådde jag inte så bra heller, men hade inte så mycket feber på dagen, men magen var helt uppochner och på kvällen kom febern tillbaka igen.. =/
idag känner jag mig i alla fall bättre och jag hoppas att det håller i sig!