goodie

det har varit ännu en givande utbildningsdag, en väldigt givande till och med! timmarna har sprungit iväg och jag riktigt längtar tills imorgon, haha! tänk om föreläsningarna i skolan kunde vara lika uppiggande och drivande som dessa.. men, men det är nog lite nyhetens behag också kan jag tänka mig.. jag känner hursomhelst på mig att det här kommer att bli jätte bra, det ska bli spännande att börja rekrytera tjejer till samtalsgrupperna och sådär. förhoppningsvis är det i alla fall några som kommer vilja vara med i min och christines samtalsgrupp ;)

dagen började med en jätte intressant föreläsning om genus, killen som hade det var väldigt duktig och fick nog alla att bli intresserade eller ännu mer intresserade i ämnet, det kändes i alla fall så efteråt. jag blev åtminstone som jag brukar bli efter sådana föreläsningar, att jag kände att ja, det här måste jag spinna vidare på, läsa mer om och engagera mig mer i. men så slogs jag av tanken "hur ska jag göra", en annan tjej som jag pratade med sa samma sak, liksom "hur ska jag göra och framför allt vart ska jag börja"? det är så svårt och det handlar ju faktiskt om hela samhällsstrukturen, hur den ser ut och är uppbyggd, det känns inte som det lättaste att ta sig an direkt, men å andra sidan så måste man ju börja någonstans.. men som sagt, vart? jag vill verkligen arbeta med det här, på något sätt.

nej, snart kommer tommy hem, han har vart iväg på bröllop idag, så då blir det nog tacos och ett glas vin eller två, mums!

det lär bli toppen!

de första timmarna av utbildningshelgen är över och det känns jätte bra! det var ett helt gäng av bra människor, så det kommer med all säkerhet att bli massor av bra samtal i höst. =)
på väg hem började dock huvudvärken komma smygandes, som troligtvis beror på att jag satt snett under en föreläsning på 1½ timma.. det är inte bra för någon nacke skulle jag tro. så tog alvedon när jag kom hem, men det har ännu inte hjälpt så mycket.. jag får hoppas att lite sömn hjälper. tyvärr medför detta, plus allmän trötthet (och så klart att det är utbildning i helgen), att jag inte orkar följa med dessan ut ikväll, vilket jag är hemskt ledsen över. men det kommer fler gånger, jag är för en gång skull i en period då jag är sugen på att gå ut, så jag hoppas att det håller i sig tills nästa tillfälle ges!

nu ska jag mysa lite med älsklingen som har kommit hem efter en tredagarskurs, sen blir det nog sängen rätt tidigt som det känns just nu.

ellen

strax ska jag cykla ner på stan och möta upp christine för att käka lite innan det är dags för första timmarna av vår "ellen" utbildning. vi ska bli samtalsledare för rädda barnen i höst, vilket innebär att vi en gång i veckan under minst tio veckor ska träffa 14 åriga tjejer för att prata om hur det är att vara ung kvinna i sverige idag. det kommer nog bli jätte roligt och säkerkligen en bra erfarenhet. utbildningen håller på under hela helgen.

jag har känt mig "tjock" i halsen idag, men det har jag gjort nu i några dagar så jag hoppas att det inte blir värre. jag känner mig även trött och hängig.. dessan var ju inte alltför frisk igår, så det var säkert några bacilusker som hoppade av från henne och anföll mig.. hmpf! maria började också känna sig krasslig på kvällen, så jag blir ju inte förvånad om jag också ligger däckad snart.. det vore ju alldeles förträffligt med tanke på utbildningen i helgen, eller inte.

jaja, det är bara att motarbeta så gott det går, hehe

glad ^^

åh vilken bra dag jag har haft!
först shopping med maria i flera timmar, det blev både kläder, skor, mat och andra nödvändigheter. sen åkte vi och hämtade dessan, sen åkte vi hit en snabbis för o lämna alla grejer och så. sen bar det av ner på stan där vi käkade en jätte god middag, myspys!
jag känner mig så glad och nöjd, ni förgyllde min dag tjejer (som alltid)! ^^

personaljuridik

igår var det första föreläsningen för den andra kursen som jag ska läsa den här terminen; "personaljuridik inom social omsorg". det var en bra start måste jag säga och jag tror att det kommer fortsätta så! det lär bli en hel del att göra och läsa, men det känns mest bara kul faktiskt. vår föreläsare är toppen och kommer med roliga liknelser och exempel mest hela tiden, dessutom har hon ett sånt där ständigt leende på läpparna som gör att det blir svårt för en annan att inte le själv, hehe

idag kommer maria till stan, så det blir att dra ut till tuna park och shoppa lite och sådär, det ska bli jätte kul att träffa henne, det går alldeles för lång mellan gångerna!

uschi

nästan 1400 kommer böckerna gå på för de två kurserna vi ska läsa i 10 veckor framöver. åh vad det är roligt att studera! ;) men nu är böckerna beställda i alla fall, så jag hoppas de kommer så snart som möjligt!

förlovade i två år

idag är det två år sen vi förlovade oss, det är alltså två år sen (och lite till) som vi flyttade hit, den 16:e augusti 06 blev vi eskilstunabor. tiden går så jäkla fort.. men jag har haft det bra, en stor del av tiden! men det har vart mycket tvärtom, men hur mycket jag än har trott att "botten är nådd" så är det aldrig riktigt så och det är ju bara väldigt bra! ..sen får jag nog tacka mig själv också, för att jag inte ger upp, även om det finns en baksida på det också, för ibland måste man kanske ge upp..

aja.. igår började skolan, 3:e året är nu påbörjat och det känns bra och roligt än så länge, hehe.. det räckte med att få se alla bra människor i klassen för att en positiv känsla skulle infinna sig hos mig. =)

efter skolan hämtade kusinen upp mig och tommy för att åka till ikea. där blev det först obligatoriska köttbullar för killarna, för min del blev det pasta med köttfärssås, som inte alls var god, men just då var jag så hungrig så det slank ner i alla fall. efter maten var det bara att sätta igång, listan hade som sagt blivit ganska lång.. och tre timmar senare, vid stängningsdags så var vi ute och hade hela bilen full av prylar. väl hemma var det bara att sätta igång och skruva ihop grejerna och ytterligare ett par timmar senare så hade vi kompletterat vårt hem med ännu fler ikea-saker, haha.. men fint lär det bli när allt är fixat och i ordning!

..jag ska nog ta och greja lite nu faktiskt.

besök från västkusten

det har varit en bra helg, tommys pappa och hans fru kom hit och hälsade på i lördags, de hade vägarna förbi då de skulle till uppsala och hämta två getter, hehe. det var rikitgt kul att träffa dom, det var nog ett halvår sen sist. ..och jäklar vad jag saknar västkusten, jag vill verkligen bo där igen!
igår var mamma och rolf här och hälsade på, de ska iväg till USA i tre veckor, de flyger imorgon bitti och jag är inte ett dugg avundsjuk..

idag börjar skolan, men inte förrän 13.15 så det är skönt. sen tror jag nog att det blir en sväng till ikea med kusinen och listan på saker som ska köpas börjar bli väääldigt lång, hehe

lönespec

det är soligt ute, hur länge då tänker jag direkt? det har svängt jäkligt fort de senaste dagarna, på bara några minuter kan det gå från strålande sol till ösregn. jaja, så är det.. men ska det verkligen bli höst nu? jag var säker på att det skulle bli sommar igen, men nu är jag inte det längre.. fast jag har för mig att det var jätte fint och nästan som sommar förra hösten, ända till oktober i alla fall, men jag minns kanske fel? aja, vi får hoppas på det bästa. =) om inte annat så längtar jag till höst, det är så mysigt på något sätt!

idag har jag slappat hela dagen och något annat tror jag inte det blir heller, jag ska skriva in en massa recept i min fina receptbok som jag har fått, så slipper det ligga massa lösa lappar överallt. spännande va? förresten vad jag längtar tills på måndag då jag får lite pengar, då ska jag köpa massa mumsiga ingredienser till bröd och musli bland annat, jag har längtat i flera dagar nu på att få göra det, haha

jag fick lönespecen idag och den visade på några fler tusenlappar än vad jag hade räknat med, så det var väldans positivt. =) får hoppas att tommy också får en hyffsad lön så att det kan bli en tur till IKEA snart så vi kan få fixat klart här hemma.

igår köpte jag förresten ett supergott te, jag var ute efter ett lakritste och det fanns, men vi blandade det med jordgubb- och fläderte och det blev supergott!


det blev även en ny telefon igår.. touch!


nej, nu ska jag ta och skriva ner de där recepten.
..har jag tur så kommer kanske bästaste bror och hälsar på en stund lite senare, det vore väldigt kul! =)

dags att lägga pengar på kurslitteratur

jag är student på heltid, med allt vad det innebär, så också nu när det är dags att beställa kurslitteratur inför de två kurser som ska läsas i höst. jag har alldeles nyss kollat in kursplanerna och försökt leta upp begagnad litteratur och mailat en massa människor. så nu vi får se hur det blir, om jag får böckerna lite billigare än om jag beställer på bokus, jag hoppas ju förstås det. jag hoppas också att vi ska ha de böckerna som står på kursplanerna! men, men har de ingen ork att skicka ut information till oss så får jag helt enkelt chansa och hoppas att det blir rätt, eller så väntar jag med att beställa eller köpa tills efter måndag (eller onsdag då den andra kursen börjar), men det känns inte heller bra för då har jag inte böckerna förrän ja.. jätte sent.. jäklar vad det är frustrerande att de inte bara kan skicka ut studiehandledningar till oss så att vi vet!

hursomhelst så ser jag fram emot att börja plugga igen, även om kurserna känns lite skrämmande, framför allt ekonomisk styrning, men det ska nog bli bra det med.. jag har i alla fall en ganska positiv inställning och det är ju bra.. personaljuridiken tror jag mest blir kul faktiskt, eller ja, jag hoppas i alla fall på det! =)

ett brev på posten

idag fick jag brev från min arbetsgivare, det var ett tackbrev för den här sommaren och så en liten present, en trisslott. tack så jätte mycket tänkte jag och skrapade, men tror ni att det var någon vinst på den? självklart inte. om de ska bemöda sig med att skicka ut en "present" som tack så kan det väl vara nåt som man har glädje av, eller hur? förra året fick jag i alla fall en biobiljett, det känns mer okej på nåt sätt, jag menar hur stor är chansen att man vinner något på en trisslott? (ja, ni kan googla upp det och kolla själva så får ni se).

hursomhelst. igår blev jag, tessan och mikaela bjudna på middag hos dessan, supergott var det och tommy hade tur som kom alldeles lagom till kaffet och den jätte goda efterrätten! det var en mysig kväll med undebara människor. =)

idag har jag inga särskilda planer, förutom en dejt med tvättstugan mellan 16-20, det ser jag verkligen fram emot! heho..

hemåt

idag åker jag hem igen, det ska bli skönt faktiskt. saknar de där hemma..

snart är det dags för en ny termin och jag börjar fundera på litteratur och så.. när ska det beställas? det känns lite svårt när vi inte har någonting att gå på, allt är preliminärt.. suck. jaja, det där löser sig väl..

jag är glad känns det som, fast jag har mått lite halvkasst de senaste dagarna.. av flera anledningar.. men jag känner mig ändå glad.. kanske för att jag får träffa mina underbaringar idag? ja, förmodligen så är det så. =)

orrefors

strax drar jag och martin till orrefors, till hans mamma och hennes karl, det ska bli kul att få träffa dem =) det blir middag och så, myspys.

hoppas ni har det bra!


glad!

målaren är i princip klar med ena rummet och det andra har han precis börjat tapetsera, så jag hoppas han är klar snart så att vi kan greja och fixa lite senare idag. =)

jag känner mig glad just nu, det är väldans bra. jag har verkligen mått så mycket bättre sen jag började äta magsårsmedicinen, den påverkar så mycket (även om magen ändå inte alltid är på topp) och det är så jäkla skönt att känna sig lite normal för en gångs skull. hursomhelst. imorgon åker jag till martin, det blir fint det. ^^

jaa!

imorgon bitti kommer målaren hit, det ska bli riktigt skönt att få tapeterna ordnade så vi kan fixa och dona klart här. jag hoppas det går fort.. och jag hoppas att tapeterna blir bra, vi valde de två som såg okej ut i katalogen, så ja, vi hade ju inte så mycket val, men det blir nog bra! ..allt är bättre än det som sitter på väggarna nu kan jag ju säga, haha

annars är det bra, jag är ledig för igår var sista dagen på jobbet, men man vet ju aldrig om de ringer och vill att jag ska komma någon annan dag, men till dess är jag ledig i alla fall. det var lite trist att sluta igår, jag har ju så bra jobbarkompisar, det är dom som gör dagarna på jobbet så bra som de faktiskt (oftast) är!

ja annars så vet jag ju vad jag har att göra idag i alla fall, jag ska tömma rummen som ska omtapetseras, det ena är lätt men i det andra står det hur mycket grejer som helst känns det som.. men, men det ska nog gå bra!

vi lever

här kommer ett litet livstecken från den nya lägenheten, vi "lånar" nät från någon snäll granne för tillfället, hehe.. hursomhelst så gick flytten väldigt bra i fredags, mycket tack vare alla snälla själar som hjälpte till. =) vi var glada att vi flyttade på fredagen och inte på lördagen som det var tänkt, eftersom regnet öste ner hela lördagen, det hade inte vart någon hit att flytta i det vädret direkt. i alla fall så har vi kommit i ordning lite grann, men det är en hel del kvar. både sovrummet och kontoret ska omtapetseras (ja, hyresvärden kom också på att det såg förjävligt ut till slut ;), så det är svårt att komma i ordning då, men det får vänta helt enkelt. det är riktigt skönt att vi ska få nya tapeter i alla fall! annars så känns det riktigt bra här och ännu bättre lär det bli. =)

om ett tag kommer dessan och tessan hit och käkar och sådär, mys!

flyttdags!

det här kan vara sista inlägget på ett tag, för idag går flyttlasset och vårt internet försvinner imorgon, sen har vi det förhoppningsvis igen om någon vecka. hursomhelst så är det mesta packat och klart, det som är kvar är sånt som vi inte rikigt kan packa förrän nu och så akvarierna, hua! ..men, men det ska nog gå bra. som tur är så har vi ett gäng snälla människor som hjälper oss med allt det här idag. =)

ha det så bra!