aj.

aj som fan. det gör ont i hela mig nu, av flera anledningar.
men vad är en ond kropp (och själ) när en tenta måste skrivas?

vad att förtälla?

tyvärr är mitt liv inte så spännande för tillfället, om det någonsin är det? men å andra sidan så söker jag inte efter spänning utan har det nog rätt bra ändå. vill jag ha action så fixar jag action. hursomhelst. idag har jag ägnat x-antal timmar till plugg och det går sakta men säkert framåt med tentan vilket är positivt. men är den bra? nja, fråga mig på måndag kväll/natt, då kanske jag är nöjd. kanske.. annars så kom jag ganska nyss hem från en långpromenad i skogen och ikväll ska jag dricka vin. jepp, dricka vin, bli odräglig (nej, kanske inte) och glömma världen för en stund. det blir najs!

värsta nörden!


dagens

idag har jag: druckit kaffe, ägnat 6 timmar åt tentaplugg, käkat lunch, sovit i tre timmar (?!), varit ute på långpromenad, lagat mat, ätit mat (två supergoda tacos) och strax blir det lite kaffe igen.. så ja, nu vet ni!

image288
Vito, min promenadkompis =)

snurrigt

ingen god morgon idag. jag vaknade med huvudvärk, som fortfarande sitter i och jag känner mig även lite yrslig, plus att jag har ont i hela kroppen. inte bra.. jag som verkligen behöver få lite nerskrivet på datorn om tentan, men just nu mår jag nästan illa av att sitta här. =/ aja, jag hoppas att det blir bättre snart!

blogg.se strulade för mig igår, som så många gånger annars, därför blev det ingen uppdatering då, men å andra sidan så hade jag nog inte så mycket att tala om i alla fall. jag var ute på en långpromenad i skogen med Vito bland annat, det var riktigt skönt!

nej ni, jag orkar nog inte riktigt..

up and down and back and forth my mind has lost it's range.

skönt!

idag sprang jag i 20 minuter (6km), det var skönt som fan! nu ska vi försöka komma på nåt att äta och båda två är inte sugna på något men är ändå hungriga.. vilket i-landsproblem!

jäkla skit!

har "sån där" huvudvärk igen.. det får bli två alvedon och en eox igen, det brukar fungera. imorgon ska jag vara pigg igen! vilken tur att jag har fått lite nyttigt gjort idag i alla fall, så jag förhoppningsvis slipper lite av det dåliga samvetet!

tentaplugg

idag vaknade jag runt sju, men jag låg kvar och halvsov till halv åtta ungefär och viktigt att påpeka är att jag vaknade av mig själv och inte av kattskrället! det hade han nog inte väntat sig ;) hursomhelst så gick jag upp och satte på kaffet, sen gick jag ut och rastade Vito. när jag kom in var kaffet klart, så då tog jag min kaffekopp och slog min ner i soffan tillsammans med litteraturen som ska användas till tentan.. jag lyckades ta mig igenom 1½ bok innan jag bestämde mig för att sätta mig här och käka lite frulle och kolla det jag brukar kolla.

..men jag förmodar att det är dags att sätta sig med litteraturen snart igen och post-it-lappa lite, kul kul!

länk

www.bloggwalk.se

dålig kondis

jajamen, det har jag! sprang 10 minuter förut  (ca 3 km), orkade inte mer, fast förra veckan orkade jag bara 5, så det går ju framåt ;) mitt mål är att klara minst 30 i slutet av april och det borde ju inte vara några problem! hursomhelst så är det verkligen skillnad på att powerwalka och springa på orbitreken, igår gick jag 1½ timma utan problem och ändå så ska det vara lika bra träning. aja, jag gillar promenaderna bättre, fast det är ju bra att variera sig lite också! jag har sådana där gummiband, det ska tydligen vara bra att dra o hålla på med så det borde jag verkligen göra med tanke på hur mina axlar och skuldror mår..

aja nog om det, nu får det bli te och macka =)

kattskrälle!

katten väckte oss 07.15 imorse.. krafs, krafs på dörren och mjaaauuuande i stil med "gååå uuuupp nuuuu!" usch och fy vilka fasoner han har börjat med! jag tänkte att jag skulle bli förbannad och spruta vatten på honom, så jag gick upp försiktigt så att han inte skulle höra mig, vilket är jäkligt svårt då vår säng knakar som f.a.n, men i alla fall, vad gör han? jo, slutar! och där står jag och tänker att jag minsann ska vänta ut honom, men samtidigt blir jag mer och mer kissnödig, så till slut var jag tvungen att ge upp och springa på toaletten. jäkla skit, han besegrade mig! men, men jag vet ju att det är samma visa imorgon igen, så då ska han få smaka på vattensprutan! och nej, jag är inte elak, han måste ju lära sig att han inte kan väcka oss varenda morgon! nog för att vi brukar gå upp runt åtta, men det ska ju inte vara på hans villkor!

helgen har varit bra! i lördags kom lovisa, josefina, dessan och maria hit =)
..det blev en hel del vin och annat, sen utgång på lotus. en bra kväll och fina presenter fick jag!
gårdagen var rätt lugn, jag och tommy tog en långpromenad, vilket var riktigt skönt! på kvällen blev det först tacos, sen massa avsnitt av La Ink, riktigt bra!

idag då? ja, jag har läst igenom tentan igen och fått tankarna att sätta igång lite i alla fall.. och jag känner mig rätt klar över vad som ska göras, men jag känner mig däremot inte ett dugg motiverad att börja skriva. =/ jag har tyvärr varit alldeles för omotiverad under hela den här kursen.. och någonting säger mig att det kommer fortsätta så resten av terminen, av vissa anledningar. men ja, det är ju faktiskt bara upp till mig att försöka göra det bästa av situationen och jag ska verkligen försöka!

igår kväll

image285
middagen tommy och jag bjöd på igår blev jätte god! lax, potatis, rom-sås och grönsaker = mums! jag tror den uppskattades av alla. =) efterrätten var otroligt mastig, men väldigt god! tommy hade gjort en av sina specialiteter, kladdkaka, och han hade inte sparat på krutet den här gången, den innehöll både vit- och mörk choklad. just nu står han och bakar sin andra specialitet, cheesecake, som vi ska bjuda tjejerna på ikväll. =) hursomhelst så var kvällen bra igår, närmare tre liter vin gick åt, hur nu det gick till? men ja, det brukar bli så när mamma är på besök ;) fast vi andra är nog rätt duktiga på att dricka vi också!


nej, snart blir det promenad!

gomorron

långfredag idag alltså, inte för att jag bryr mig det minsta om påsken, men i alla fall. förr kunde jag göra det lite mer än idag, då vi alltid spenderade påsken med farmor och farfar, men nu går ju inte det, så då är det inte alls samma sak.. =( hursomhelst så slår det mig att det egentligen är rätt märkligt att det ändå är en sådan stor helg, men jag tror att det beror på den långa ledigheten, att man då faktiskt tar sig tid att träffas, än just den kristna biten. för hur kristna är vi i sverige idag, egentligen? aja, bara en tanke..

morgonen startade med kaffe och lost, det var mys! lost har faktiskt ryckt upp sig lite, det var rätt segt ett tag, men nu tycker jag att det är bra igen. =)
just nu käkar jag lite frulle och sen ska jag ta mig en svängom med dammsugaren tänkte jag, katten hårar ner som faen! tommy städade ändå onsdags, men det är hår precis överallt igen!

ikväll kommer mamma, pappa, robin och jenny hit, vi ska bjuda på lite mat och så, fira min födelsedag antar jag att vi kallar det. =)

image281 image282
image283 image284
nej, midsommar är mycket bättre än påsk, right? =)

torsdag

idag har jag bakat "linnéas favoritbröd" som jag numera har döpt det till =) så nu har vi lite gott bröd i frysen igen. mums! mer än så vill jag inte berätta om den här dagen..

på tiden!

först vill jag tacka för alla fina gratulationer som jag fick igår, så taaack, ni är så fina! =)

idag är det mdh som gäller, i alla fall på förmiddagen. hursomhelst så ska vi få besök av studievägledaren idag, denna ska berätta för oss om vilka val vi kan göra till hösten då vi ska välja bland några valbara kurser. det är inte illa att vi överhuvudtaget får det här berättat för oss, men ja, så har vi ju praktiskt taget tjatat oss till det också..!

efter pratstunden med studievägledaren är det dags att redovisa grupparbetet/fältstudien, det kommer nog gå bra! det ska bli intressant att se vad de andra har att berätta om.

i eftermiddag (om jag inte försvinner i någon snödriva på vägen hem?!) så ska jag nog baka lite bröd, det är slut på det som jag bakade förra veckan och det känns så mycket bättre att äta hembakat bröd än köpt. =)

bästa presenten!

tommy har fått jobb, så jäkla skönt och så otroligt kul för honom! =D
det är sex månaders provanställning på systembolaget i skogås, 30 timmar i veckan. det kommer innebära att han är borta många timmar om dagen, men å andra sidan så kommer han förhoppningsvis vara ledig tre dagar i veckan, så det väger ju upp lite. och vafaen, det är ett jobb, äntligen! =) tommy studsade bokstavligt talat runt här för en stund sedan då chefen ringde, så kul! en bättre födelsedagspresent kunde jag ju knappast ha önskat mig! =)

riktigt snyggt!

jäklar vad fin tatueringen blev! en liten halvkass bild, på grund av plast och annat, syns här nedanför, men om ni kikar in på dessans blogg under dagen/kvällen så lär hon med all säkerhet lägga ut en bättre bild på den fina skapelsen där! =)

image280

jag kollade nästan hela tiden när den blev gjord och det såg inte alls så farligt ut.. är väl lite härdad av miami- och la ink kanske.. hursomhelst så blev jag tyvärr inte mindre sugen på att skaffa en egen.. hm.. men, men jag är så velig så det kommer nog att ta ett tag innan det blir min tur.. =)

efteråt gick vi och fikade, eller ja, tommy och jag käkade lunch och fikade. tack dessan för den fina dagen-innan-födelsedagsgesten =)

tattoo-dags

..inte för mig dock ;) men för dessan är det snart dags! tommy och jag ska möta upp henne strax innan halv två, så följer vi med henne och ser henne plågas lite! förhoppningsvis så blir jag lite avskräckt, i alla fall för en tid.. jag har inte råd att tatuera mig nu i alla fall.. och det är nog lika bra det! hursomhelst så ska det bli kul att följa med och kolla hur det går till och så kan vi passa på att kolla i lite pärmar! =)

grupparbetet är klart och det ska jag lämna in innan vi möter upp dessan, det ska bli skönt att bli av med det! det ska i och för sig redovisas på onsdag, men ja, det brukar inte vara några problem! ..och så många gånger som jag har läst igenom det nu så borde jag verkligen inte ha svårt för att komma ihåg vad det står..

hm.. jag tog två alvedon och en eox förut, blev rådd att ta det om jag kände mina migrän- eller spänningshuvudvärk symptom.. och nu snurrar det lite i huvudet, men ja, det kan väl bero just på symptomen också, jag hoppas i alla fall det!

grattis sötaste vovven!

idag har det varit en dag som jag gärna vill glömma.. och jag vill vakna imorgon och känna att dagen idag inte fanns. ja, så är det och det är ingenting jag kommer gå djupare in på här. saker och ting är bara rätt så uppochner för tillfället. rätt så.

hursomhelst så fyller min älskling där hemma i bettna 11 år idag. 11 år, jag kan inte fatta att han har funnits med oss så länge.. och jag hoppas så klart att han kommer finns där i många år till! =)

image279
grattis sötnos!

hursomhelst så har jag gjort lite nytta idag i alla fall, jag har grejat med grupparbetet fram och tillbaks hela dagen. nu är det bara referenserna kvar, så jag kan gå och lämna det imorgon. det blir nog bra det..

sommarkurser

image277usch vad det är segt att fastna framför datorn.. jag tänkte förut att jag bara skulle sätta mig en liten stund och kolla igenom det jag brukar kolla igenom. men nu sitter jag här 1½ timma senare och har verkligen fastnat.. jag blir så trött och seg, usch! nej, det får bli en promenad eller någonting snart så jag piggnar till lite!

hursomhelst så har jag faktiskt gjort lite nytta också när jag har suttit här och alltså inte bara slösurfat, jag har nämligen sökt två sommarkurser. jag vet inte om jag kommer att gå dem men jag tycker att de låter väldigt intressanta, så jag ville i alla fall söka. jag måste tacka jessica som påminde mig, eftersom ansökningstiden går ut på måndag, så tack. =) kurserna jag sökte var grundkurs i genusvetenskap och sexualitet och kön i historien. jag är mest sugen på den förstnämnda, men jag tror att den andra också kan vara intressant! men ja, vi får se hur det blir, det ska ju passa ihop med jobb och annat också..

jag fyller snart år, på tisdag rättare sagt, men ärligt talat så tänker jag inte så mycket på det.
dessan påminde mig förut då jag läste en kommentar ifrån henne, men annars så finns det inte ens i huvudet. jag vet inte varför, antagligen eftersom jag inte bryr mig så mycket.. födelsedagar är bra på ett sätt eftersom man då får tillfälle att träffa massa bra människor, en anledning till fika eller fest. vad det blir för firande av min födelsedag har jag ingen aning om, jag har som sagt inte orkat ägna det knappt en tanke. är det någon som har något förslag?

fredagsmys

halva dagen har spenderats på mdh, först med seminarium och sen grupparbete, eller ja, vi träffades i gruppen i alla fall, sen om det blev så mycket arbete vet jag inte, hehe.. men ja, vi är ju i princip klara, så vad gjorde det!

nu på eftermiddagen så blev Vito hämtad av sin "riktiga" husse, han ska få komma "hem" och träffa en snygg tjej över helgen.. ;)

annars blev det en liten promenad förut, för att handla det sista till maten vi skulle laga. det blev sötsur wok med massa grönsaker, lite kyckling och äggnudlar, supergott!

nu ska vi nog sörpla vidare på vårt vin och bara ha en lugn kväll. det slog mig förut att det nog är första helgen på bra länge som vi inte är uppbokade på annat.. det ska bli skönt att bara ta det lugnt och vara hemma lite. =)

"du är så duktig"

"där ser du, du kan ju jätte bra! du är så duktig"
och ja, säger jag, jag är duktig. men tror jag på det själv?
..egentligen inte. jag tänker, ja men nästa gång, då lär det bli ett underkänt, eller då kommer något att gå åt skogen. nästa gång.
en dag ska jag vara glad och stolt i mer än en dag, jag strävar dit, jag hoppas att jag någon gång ska börja uppskatta mig själv.



det har varit en lugn dag idag, jag har läst lite om ICF annars har jag inte gjort så mycket. vi var ute på en promenad förut, skitigt och blött var det.. ingen hit med andra ord. =/ jag fick ställa Vito i duschen när vi kom hem, han var riktigt smutsig! ..och det uppskattades väl sisådär, hehe

nej, nu ska jag nog ordna lite te, det vore gott.. =)

imorgon blir det skola hela dagen lång!

segt!

image276morgonen startade med regn, sen blev det film och lite annat i skolan.. så JA jag är rätt seg nu! jag hade tänkt att ta en promenad innan det är dags för käk lite senare, men just nu regnar det igen och då är det ju inte så kul att gå ut.. hm, vilka problemas va?

aja, jag har precis käkat en mango och en banan och shit vad det är gott med mango! har två kvar som jag lär käka upp ikväll då suget sätter in!

eskobars nya platta damp ner med posten idag, så den lyssnar jag på nu. det låter rätt bra än så länge, får se om det blir bättre eller sämre med tiden.. =)

hm.. borde nog läsa lite ICF nu, eller så gör jag det imorgon hehe

aja, babaj

seminariedags

morsning! jag har precis käkat frulle och ska snart borsta tänderna och sätta på mig några andra kläder än mysbyxor.. tror det blir bäst så! sen traskar jag ut i regnet (blä!) till skolan där det blir seminarium, film och träff med gruppen. jag har ingen aning om hur lång den här dagen blir, men jag hoppas att den blir bra!

igår följde jag planerna ganska bra faktiskt, jag städade och grejade i några timmar och på eftermiddagen blev det en långpromenad med Vito, det var mys! men det som gick mindre bra var läsningen.. men ja, lite koll har jag nog i alla fall.. tror jag (hoppas jag) hehe

brödbak och högsta betyg

ja, igår blev jag sugen på att baka, så när vi var på willys och handlade igår kväll så köpte jag hem en massa olika mjöl och annat gott för att kunna baka lite olika bröd. så innan läggdags så förberedde jag för ett bröd som jag fick tips om av Linnéa och nu på morgonen så bakade jag klart det och har precis smakat på det, det var super gott! =)

något annat bra är att jag blev glatt överraskad när jag öppnade student-mailen och hade fått besked om betyg på senaste tentan, det blev högsta betyg, så jag är superglad och nöjd för det! =)

idag har jag planerat för att städa och fixa lite här hemma, det behövs!
..men jag behöver även läsa sista delen av litteraturen tills imorgon, så ja, jag behöver i alla fall inte gå sysslolös, hehe

regnigt och kallt

image273ja, det är inget toppenväder idag heller, tråk!
hursomhelst så har dagen varit lugn hittills, vi var nere hos mamma en sväng förut och nyss käkade vi o snackade lite skit med robin och jenny. robin kör oss till eskilstuna senare ikväll, vi ska passa på att storhandla också när vi ändå får skjuts, det ska bli skönt!

nu jag ska se om jag hittar nåt recept på något gott bröd också, är lite sugen på att baka faktiskt.. ska se om jag hittar receptet till annas nyttiga bröd, det är supergott!

uschi, jag har inte läst någonting idag.. får se till att göra det om en stund! jag läste faktiskt igår, ena kompendiet och så "pojken som kallades det" som vi ska redovisa om, på fredag tror jag?.. aja, den är bra i alla fall, bra men väldigt hemsk!

<-- olliver sitter på mammas badrumsdörr.. han är verkligen överallt och far runt! mamma kommer nog tycka att det blir som semester nu när vi tar med honom hem igen, hehe

image274
..och så ska Vito med oss hem. =)

burr

uschi, idag är det inte alls vill-vara-ute-i solen-och-mysa-vårväder, nej idag syns det ingen sol på himlen. men det är nog lika bra, för jag har ungefär 100 A4:or som ligger och väntar på att bli lästa inför seminariet som är i veckan. ..då är det bra att det inte är så soligt och fint ute så att jag får en massa anledningar att vilja gå ut och göra grejer i stället för att läsa. fast å andra sidan hade det ju inte varit fel om det hade varit soligt så att jag hade kunnat sitta ute och läsa. =) men, men nu är det inte så, så nu får jag gosa ner mig i någon av de underbara fotöljerna här hos pappa i stället, inte fy skam det heller!
..fast en promenad får det bli senare i alla fall, det är ingen dag utan en promenad!

helgen är snart slut, men vi åker nog inte hemåt förrän imorgon..
i fredags åkte jag och jenny till maria i nyköping, där blev det vin och musik innan vi gick till birgers och svängde våra lurviga. en mycket lyckad kväll!

image267 image268 image269
maria, ida och marian
.

image270 image271 image272
marian och jag.

igår vaknade vi upp hos maria runt elva, lagom sega, för att lite senare åka in till stan och fika på kumlins och lite annat innan det var dags att åka hem igen. vi var hemma runt fyra och då åkte vi in till flen, där vi lämnade av marian och handlade käk inför kvällen. jag och tommy shoppade tacos som vi skulle bjuda på hemma hos mamma, där vi spenaderade kvällen. =)

vårsol

image264 image263
image265 image266

mysväder

det är underbart väder ute, jag ska snart ta med mig hundarna ut en sväng.. så det får springa av sig lite. lite senare får det bli en promenad också. =)
vaknade ganska tidigt idag, för att vara ledig, men det är skönt att gå upp tidigt. jag har pluggat lite på morgonen och jag bad pappa skriva ut sidorna som ska läsas till seminariet nästa vecka, det blev en del kan jag ju säga! men, men det är bara att hoppas på att det är intressant!

ikväll blir det nog vin (och eventuellt utgång) hos maria i nyköping.. =)

föreläsning

mors! det ser ut att bli soligt och fint idag också, wee! det känns verkligen underbart att vakna och gå upp en sån här dag, det hjälper verkligen till om humöret inte är riktigt på topp. snart ska jag traska iväg till skolan, där är det föreläsning och film som gäller på förmiddagen och efter det skulle vi träffas i gruppen en stund och prata lite om grupparbetet och annat som ska göras.

i eftermiddag drar tommy och jag iväg igen, den här gången till min familj i bettna. det ska bli jätte kul att träffa olliver igen, det är inte lite jag har saknat honom de här veckorna!

image262
lipis?

guitar hero III

vi blev med guitar hero III idag:

image261
vi har spelat i två timmar, så nu är jag helt slut i fingrarna!

..då passar det bra med fika uppe hos josefina. =)

muchos, muchos

seminariet idag gick bra, över förväntan faktiskt och intressant blev det, men så kändes det som att vi pratade om en hel del annat också, men vi höll oss ju till i alla fall till funktionshindrade.. =)
jag känner mig inte längre mer lost än vad övriga klassen verkar göra inför allt som ska göras i kursen, det är rätt skönt ;) men det är mycket som ska göras! men det ska gå bra, hoppas jag..
..snart är det ju hemtenta igen så man får vila lite, haha!

nu är det snart dags att gå ner till tvättstugan igen, skojigt värre, eller inte..
..men välbehövligt, vi hade en del tvätt efter resan.
det ska bli kul att se om tvättmaskinen är hel när vi kommer ner, när vi var nere för en stund sen så studsade den som faen när den centrifugerade, det såg inte ens ut som att det skulle vara skönt att hoppa upp på den, men tanken slog mig ju förstås, kanske hade det varit något gudomligt, hehe ;)

seminarium

resan hem igår gick bekymersfritt, men det är jäkligt trist att åka tåg i 4½ timme.. aja, nu är vi hemma i alla fall och det är väldigt skönt! nu åker vi inte bort igen förrän till helgen, hehe.. tror minsann vi blir med hund då också, för ett tag i alla fall, det ska bli jätte kul! roligt att ha en fyrbent vän att promenera med. =)

snart ska jag iväg till skolan, det känns som att det var hur länge sen som helst jag var där.. och ett tag sen var det ju. men ja, jag hoppas att det kommer gå bra på seminariet, även om jag inte kunnat läsa en rad. =/ men jag går ju dit för att jag inte vill missa det, jag hoppas och tror att det kan bli intressant!

hem till eskilstuna

om en stund åker vi iväg till uddevalla, tåget hemåt går 13.33 tror jag, vi är hemma runt 18 om jag inte minns fel. blir några härliga timmar på tåget med andra ord..
just nu är vi hos tina, vi åkte hit igår kväll, då bjöd vi på mat och senare blev det lite vin och guitar hero, det var inte alls fel!

nej men vi hörs..


lördag

image259

det blev en promenad igår, två bilder från den syns i det här inlägget. havet är underbart! tyvärr hade solen nästan försvunnit när vi väl kom ut, men det var skönt ändå!
kvällen spenderades hos jessica och fredrik, vi kom dit runt åtta och då blev det tacos och lite vin, väldigt gott! resten av kvällen satt vi i soffan och snackade skit, trötta som vi var så blev det en rätt lugn kväll. när vi gick hem så regnade det och blåste som faen, så det var väldigt skönt att komma in till en varm och skön säng sen!

om en stund ska vi iväg till tommys morbror, hans fru och kusiner, det ska bli roligt att se hur de bor, tommy hade tydligen bott där innan. sen ikväll blir det nog att käka på kinan, får se om inte jessica joinar oss också =)

image260