sådärja

nu har jag precis kommit hem efter att ha hämtat i alla fall en nyckel, resten får jag imorgon, de som bodde där innan hade inte hämtat städgrejerna än, men det är lugnt, nu har jag åtminstone en nyckel. trist är dock att hyresvärden inte kommer att göra någonting åt de överjävliga tapeterna i några av rummen. när jag frågade så sa hon bara att "vi kommer inte göra någonting åt det eftersom vi har sålt huset, du får höra med HSB när de tar över" jaha, sa jag, när blir det då? "i september någon gång" sa hon. skoj, skoj.. frågan är om man ska leva med att det ser ut som skit? naej, jag tror inte det kommer att gå. som tur är sa hon "ni kan ju måla om ni vill", jag blev rätt förvånad för jag trodde inte att hyresvärdar tyckte sånt var okej, men tydligen. så ja, jag tror faktiskt det får bli så, för nu ser det som sagt rent förjävligt ut på vissa ställen..! aja, jag får prata med tommy så får vi se hur vi ska göra. det kan ju faktiskt bli roligt, för hon sa inget om färgval och sånt, haha ;)

jäklar vad det är varmt ute! som tur är så blåser det lite grann, men nej usch jag kan bara inte tycka om den här värmen, det går bara inte! dessutom har jag en fruktansvärd huvudvärk, det gör ju ingenting bättre tyvärr. som tur är så verkar den avta lite i alla fall, igår var det hemskt, jag grät av smärta.. jag skulle tro att det är spänningshuvudvärk, men jag är inte säker.

resten av dagen ska jag spendera ihop med en flyttkartong eller tre, jag ska försöka packa ner det som är kvar i köket, sen är det faktiskt inte så mycket kvar, mest smågrejer..

roligt!

om en liten stund ska jag till nya lägenheten och träffa hyresvärden och få nycklarna. =)

woho

jag är ledig idag, så jäkla skönt! och vet ni, det är riktigt jäkla varmt och klibbigt i vår lägenhet idag, usch! det ska bli så skoj att packa idag.. men, men snart blir det ju flytt! =)


det är snällt av olliver att hjälpa till tycker jag..



igår bjöd tommy på supergod sallad när jag kom hem från det långa 13-timmars passet, väldigt snällt och mysigt! till det bjöd han på ett supergott rosévin. =)

helt slut!

det är inte humant att jobba när det är så här varmt! jag vet ärligt talat inte hur varmt det har varit uppe hos "oss" idag, men säker 30 grader i alla fall.. usch och fy! jag tål det verkligen inte, jag blir "sjuk" av det. en förkylning verkar vara på g, men jag får hoppas att det inte är så.. jobb imorgon 6.45-16 och 8-21 på söndag, skoj värre..

ikväll blir det lite rosé i alla fall, det ska bli mumsigt!

hoppas ni njuter mer av värmen än vad jag gör. =)

gäsp!

jahapp, trött är jag.. haha ovanligt? är det mest hela tiden numera känns det som. jag vet inte vad det beror på, men jag är "sån" i perioder verkar det som. hursomhelst så har jag jobbat idag, meningen var att det skulle vara 8-13 men det blev till 16 i stället, en personal var sjuk och det fanns inte en enda vikarie att sätta in, märkligt nog.. ja, jag tycker det, för listan med vikarier är lång, men ändå finns det ingen som kan (vill?) jobba.. aja, så är det väl.. men jag fick springa överallt kändes det som och ge medicin och insulin, det är faktiskt rätt mycket att hålla reda på. men, men det gick bra i alla fall, det är tur att de jag jobbade med är så duktiga. =)

imorgon är jag ledig i alla fall, innan "helveteshelgen" drar igång haha.. så ja, jag tänkte försöka få lite packat imorrn och så, kanske ta och gå igenom garderoberna, det är alltid lika spännande ;) det lär finnas en hel del som bara är att slänga..

imorgon kväll är jag bjuden på middag hos dessan, myspys!

skitväder!

det regnar och åskar ute, det skulle kunna vara rätt mysigt om man ska spendera dagen hemma, inomhus med en bra bok eller så, men det ska inte jag, för jag ska cykla iväg till jobbet om en liten stund.. aja, sen ska jag ju vara inne resten av dagen, så det gör väl inte så jätte mycket. men i alla fall.. stackars de som går på semester nu, jag hoppas verkligen att det blir bättre väder för er snart!

hursomhelst så har dagarna sen sist varit bra. i fredags blev det bio, sex and the city, med lovisa och tommy. =) meningen var att vi skulle ta någon öl eller två efteråt, men ingen av oss var pigga nog för att fullfölja de planerna, så det blev hem till sängen i stället. annars i helgen så har vi packat lite grann, det börjar hända grejer i alla fall och tur är väl det för det är inte långt kvar nu! i helgen som kommer jobbar jag konstant, jobbar förresten hela veckan, så det blir inte mycket packat för min del, men tommy lär ju få hugga i en del i helgen ;) sen är det en vecka kvar innan lasset går, det ska bli riktigt kul!

nej, strax bär det av till jobbet som sagt, jag ska dit lite tidigare och fixa insulindelegering.

annars..

..så har jag haft en bra dag idag, det går inte att ha så mycket annat med så bra människor omkring sig. ^^
nattinatt

andliga behov

..från ett gammalt dagbokdsinlägg på helgon, jag minns att jag hade med denna text till en svenska c lektion när jag gick i gymnasiet, jag tyckte om den då, genast när jag läste den, och jag tycker om den nu.
jag borde läsa den om och om igen.

Större än behovet av gemenskap
är behovet av de rätta ensamheterna
de rätta viloställena
i själ och hjärta belägna.
Liksom när ett hjärta
vilar sig mellan slagen
så måste i världspulsen
någonting på hjärtats plats
leda all vila och gång.
Friden måste vara i världen
mitt ibland oss.
Ingenting får göras
till ett påskyndande mål
dit envar tvingas skynda
snubblande över sig själv.
Din yttersta framtid är given.
Den är din död och din grav.
Men livet har spång till en evighet.
Den är spänd inom dig
mellan inre stjärnor.
På den stiger din tanke
in till omvänt riktad resa.

 /Harry Martinson


pust!

jäklar vilken kväll det har varit på jobbet! jag tänker inte ens gå in på detaljer.. usch och fy emellan åt i alla fall..
det ska bli skönt att lägga sig och soooova. imorgon är jag ledig och på eftermiddagen/kvällen blir det middag hos dessan, mys pys! =)

skönt

klev precis ut ur duschen, det var riktigt skönt! nu får jag vara fräsch i några timmar till, tills imorgon rättare bestämt, det blir jobb då med mellan 13-21, jag ska hoppa in extra för en som är sjuk. dagen har gått fort, det känns som att det går i hundratjugo nästan konstant på jobbet.. och ja, det gör det väl också. men det är skönt att ha att göra ;) fast det känns i kroppen, framför allt i fötterna (jag måste köpa bättre skor!) och i handen förstås, det är inget bra för den att lyfta gamla tanter och farbröder. men, men vad ska jag göra?

idag var det en tant som frågade mig ungefär såhär: vart har du köpt det där håret? och så pekade hon på mitt hår. jag började skratta först och så sa jag att det har jag odlat själv hehe, men det hörde hon nog inte och så sa hon: "ett väldigt bra köp i alla fall" haha.. sen spann vi vidare på det där och hon skämtade om sitt eget hår (som är spikrakt) och sa att "mitt hår är så lockigt att det är rakt" och "jag har också fina lockar, eller hur?! ;)" haha, det är några riktigt roliga tanter som flyttat in under året faktiskt, kul att några förhöjer stämningen lite =)

nej usch, jag är jätte trött.. men, men det hjälps inte, jag kom på att jag måste till affären.. så skoj!

hjälpmedel, vad är det?!

ibland funderar jag starkt på hur människor är funtade, hur det kan komma sig att vissa saker går så otroligt sakta att ordna, saker som borde kunna ordnas på fem röda, om det bara gjordes! jag pratar om hur vi på jobbet behöver vara tre personer för att överhuvudtaget få en person att ställa sig upp från sin rullstol för att sedan komma till sängen, det är inte meningen (framför allt eftersom vi bara är två stycken som jobbar på kvällen), men så är det. såvitt jag vet så pratade någon med arbetsterapeuten (som jag har för mig ska ordna med hjälpmedel) för i alla fall två veckor sedan, men inget har alltså hänt hittills. alltså vi går sönder! både jag och mona som jag jobbade med igår hade (har) ont i våra händer, jag har redan jätte ont i min tumme och neråt i handleden och det hade börjat bli bättre, men efter kvällen igår så känner jag idag att det värker mer igen. det här är ingenting nytt egentligen, folk som jobbar inom vården förstör sig själva många gånger, men om det finns hjäpmedel att tillgå så ska det ordnas på en gång, eller?

idag jobbar jag 7-16, sen är jag ledig igen, ända tills på söndag..

kent + håkan = sant!

vilken suverän kväll det var igår!


håkan.


håkan.


kent.


kent avslutar.


underbart. <3


sj är ett skämt ibland..

..sure, resan blir billig, väldigt billig till och med, men det är om jag inte vill att den ska vara ombokningsbar osv. kolla själva, är det inte riktigt komiskt hur sj inte vill att folk ska välja att kunna omboka eller få biljetterna återbetalda?:



med sådana priser är det väl inte någon som väljer att köpa ombokningsbara och återbetalbara biljetter, eller? ..och de kallar det flexibilitet,  ha ha, jag kallar det rena rama rånet!

ett stycke nybro



nybro, mitt paradis i småland, mest för att jag har en av mina bästa vänner där förstås. =) om en månad åker jag nog dit igen, innan skolan drar igång. jag får passa på när jag är ledig, slutar jobba redan 10 augusti, det är riktigt skönt att faktiskt få vara lite ledig den här sommaren. =)

om en stund ska jag och tommy gå och titta på vår nya lägenhet, tommy har ju inte sett den än så vi tänkte att det kanske kunde vara kul att han faktiskt får se den innan inflyttningsdagen ;)

trött!

jag är så trött idag, det känns som att jag sovit större delen av dagen, men riktigt så är det inte, bara nästan. hursomhelst så beror det förmodligen på en massa spänningar som släpper, jag börjar liksom känna igen mönstret. aja, det är bara att vila, det är faktiskt rätt skönt att jag känner mig så trött och verkligen vill och kan sova utan att det stör mig eller att jag får dåligt samvete..

gårdagen spenderades först på jobbet och sen på kvällen umgicks jag med massa bra tjejer, vi spelade minigolf och efteråt käkade vi pizza/sallad, en riktigt bra kväll var det i alla fall! =)

idag har jag varit ledig och jag har ordnat så att jag är det imorgon också, skönt! jag känner att jag behöver det, plus att tommy ska vara ledig i tre dagar innan han kör på för fullt igen nästa vecka.

på lördag blir det kent och håkan på strömsholmen! =D

vad söta ni är!

ni fortsätter att hålla koll på om det händer nåt här, så nu kanske det är dags att det gör det? ..men jag vet inte vad jag ska uppdatera er om. sist jag skrev var precis innan jag åkte till martin och var där i en vecka, det var en vecka med mycket upp och ner i måendet, men mest ner dessvärre. jag mår inte alls bra till och från, det är en näst intill obeskrivlig känsla som kommer över mig vissa stunder. den känslan tillsammans med en krånglande mage med nästan konstant illamående gör inte saken bättre. ..men jag försöker tänka positivt och att tänka på mina tankar, på vad de gör mot mig om jag inte tänker om. jag måste inse att mitt liv ser ut som det gör och att saker och ting kommer att vara så här nu. det måste gå, det kommer att gå! vägen dit är bara väldigt, väldigt lång och allt annat än spikrak. annars så började jag jobba i fredags, hade en introdag och så har jag jobbat resten av helgen, underbara 9+13 timmar.. uschi! men det gick och det är skönt att vara på jobbet och göra något annat, att bara sitta hemma och glo på en datorskärm är inte det bästa för mig om jag vill skingra tankarna, det är ett som är säkert! den här veckan jobbar jag bara tre stycken femtimmars pass, så det kommer vara lugnt med jobb, men desto värre på "dåliga-tankar-fronten".. nej, nu är det snart dags att cykla till jobbet, ni får ha en bra dag!