it's getting hot in here

varmt, varmt, varmt..
..men jag ska väl inte klaga? fast det gör jag i alla fall, jag mår verkligen inte bra av värme och inte vänjer jag mig heller. aldrig. men, men det är som det är och det är bara att härda ut, kvällarna är det jag lever för dessa dagar, då mår jag i alla fall bättre, då är det perfa =)

ikväll blir det fest och mys i djurgårdsparken med massa vänner, underbart! jag håller på och gör rabarberpaj nu som jag tänkte försöka släpa med mig, jag hoppas det blir uppskattat.. men det är jag rätt säker på ;) hoppas bara de blir goda nu hehe..

snart blir det att hoppa in i duschen, sen vid sex kommer tommy hem och runt sju drar vi iväg till parken och har en underbar kväll med vännerna i det fina vädret! =)

lipis?



stopp?

när kommer jag säga att jag inte orkar mer. inte mer, inte mer, aldrig mer. när ska jag "på riktigt" tänka på bara mig? någon kan nog tycka att det har hänt på senaste, med tanke på vissa saker, men nej inte alls. inte en enda sekund är det bara jag. det är alltid du, det är alltid någon annan.

men vafan, jag kan inte göra annat än att skylla mig själv.

fredag igen..

är det något annat än fredag och helg? det känns åtminstone inte så nu, när det är fredag IGEN!
hursomhelst så var det alltså mdh hela dagen igår, först satt jag och christine och grejade med uppsatsen, sen var det föreläsning på eftermiddagen. uppsatsgrejandet gick bra, det går i alla fall framåt och vi har rätt bra koll på vad som ska göras, känns det som i alla fall haha.. så nu är det full fart som gäller, för på torsdag är det seminarium då allt ska presenteras och diskuteras, hua.. men det ska nog gå bra!

alldeles nyss var det ett par här och kollade på lägenheten och igår var den en annan som var här, dessutom har det ringt två andra, så det borde inte vara svårt att bli av med den i alla fall.. och förhoppningsvis redan i början av augusti, det vore skönt att slippa betala två hela hyror i juli. men, men det återstår att se.

snart blir det en tripp ner på stan och träffa dessan en snabbis. =) vi ska till systemet och sådär och ikväll får jag träffa henne igen, då ska vi till elin där även erika är. =)

aj som fan!

jag har så JÄKLA ont i min hand! den högra.. "mushanden" haha.. nej men faktiskt, det värker som bara den!
..ska jag inte kunna sitta framför en dator nu längre? hm.. jag borde nog sluta använda musen i alla fall.. jag får använda ritplattan i stället, eller så får jag ta den bärbara datorn. något måste jag göra i alla fall, för så här ont är det inte alls bra att ha.. jag kan inte ens vrida om låset på ytterdörren och orkar nästan inte bära något med den handen. aj aj aj.. jag smörjde in med något "zon" liknande igår och ska göra det idag också, får hoppas att det kan hjälpa något, men det bästa vore väl att vila från "musen" helt (haha), men det är ju rätt svårt när det ska skrivas uppsats och grejer, men ja.. som sagt, jag får hitta på något annat än en mus.

om en liten stund ska jag och christine traska iväg till skolan för att fortsätta skriva på uppsatsen. jag känner mig trött och så, men hoppas det blir något vettigt gjort ändå. =) igår var ju hela dagen uppochner på något sätt, så ja, vi får se hur det blir idag hehe..

morsning

jag har ont i kroppen, det känns som att jag har haft värsta gympapasset i ett dygn eller så, ungefär.. men den enda form av aktivitet, som på något vis skulle kunna jämföras med ett sånt gympapass är väl det som ägde rum i sängkammar'n i förrgår, haha.. men det borde väl inte vara nåt att få träningsvärk av? jaja, nåt är galet i alla fall, like always..
vid 06.10 i morse vaknade jag och kunde inte röra på mig, jag låg på mage och ville lägga mig på sidan.. det tog tid! jag har aldrig haft nackspärr (vad jag minns?) men det där var något liknande, så jag ropade på tommy (som redan var vaken) och han fixade och värmde vetekudden åt mig och la den på mig när jag låg där på sidan och inte ville/kunde röra en fena, sen somnade jag och sov till 07.45 då mobilen ringde. det kändes bättre i nacken just då men när jag reste mig upp lite långsamt så bara dunkade det i huvudet, som om att någon slog mig med en sån där gummiklubba, inte bara en gång utan flertalet gånger på lite olika ställen, väldans skönt.. eller inte. hursomhelst så lyckades jag bädda sängen, knäppa på kaffebryggaren och sminka mig utan att det gjorde så ont i huvudet. men nu då? ja, jag känner mig dåsig och ögonen går lite i kors. vad är detta, någon som vet?

tur att jag och christine inte ska plugga hela dagen då.. ehm.. men, men det blir nog bra ;)



igår var jag och dessan på VIP kväll hos STUDIOBEA som ligger på köpmangatan här i stan, det var riktigt roligt! ..och de som jobbar där är verkligen jätte duktiga! ..och sminket de säljer (och allt annat) verkar vara toppen! jag köpte bara ett läppglans och ett nagellack till att börja med, men jag testade på ögonskuggorna och dessan köpte en fondation som var helt perfekt!

NU

dags att dra iväg till mdh.. jag hoppas på en bra föreläsning och är rätt säker på att det blir så. =)
meningen var att jag och christine skulle greja med uppsatsen idag, men chistine vaknade med huvudvärk, stackarn =( så vi får köra på stenhårt imorgon och på torsdag i stället.

ikväll ska jag och dessan iväg på nån vip grej på ett ställe i gamla stan, där de säljer smink och så, skoj =)

helgen har förresten varit toppen kort och gott!


mamma och bror =)


mysig fika i solen, nära kolmården.


på andra sidan vägen såg det ut så här.. ^^

drar iväg

en givande dag i skolan idag också, verkligen toppen! det är så skönt att äntligen känna lite struktur och på det dessutom ha bra föreläsare =) jag upptarerar lite fort nu, för alldeles snart ska jag och vito sätta oss på tåget mot flen där mamma hämtar upp oss. så ja, det blir alltså en helg i bettna =)

here we go again

behovet av frukost + illamående är ingen lyckad ekvation.
inte idag igen. fan. ännu en skoldag där kroppen går på sparlåga.
..om det nu inte varit så konstant i 1½ månad, ungefär?

nej, jag måste se till att få något i mig i alla fall.

today

största delen av dagen har spenderats framför datorn med diverse olika aktiviteter.. men jag har även tagit en svängom med dammsugaren, vilket var väldigt behövligt! usch.. jag behöver nog göra om det rätt snart igen.. kattjävel, haha.. men han är ju söt, oftast.. men allt hår, herregud! och hur han snorar ner på rutorna ska jag inte ens prata om.. men det tänker jag inte ta bort förrän det är dags för flyttstädning, känns rätt onödigt att göra det innan, det är ju bara lite mer än två månader kvar, så varför slösa energi på det? det får se ut som skit tills dess.. ni som kommer och hälsar på får stå ut ;)
annars har jag smågrejat med lite av varje, som att kolla upp grejer kring uppsatsen och sånt spännande. imorgon är det ännu en föreläsning och efter det handledning, det blir bra! jag känner att jag och christine har kommit igång och vi har en mängd frågor vi behöver ha besvarade.. efter det kommer det nog gå fint, bara vi får de svar vi "vill" ha, haha

nu blir det att gå ner i tvättstugan och starta första maskinen, jag kan ju hoppas att båda är lagade men jag har inte särskilt stora förhoppningar.. den ena har varit sönder i tre veckor nu tror jag.. väldigt tröttsamt!

det är "grays-kväll" hos therese ikväll som jag mer än gärna hade velat varit med på, men jag känner verkligen att jag inte orkar vara social ikväll.. magen krånglar (som vanligt!) plus att det måste tvättas.. och så jag ska upp tidigt imorgon.. nej, jag måste nog hoppa det, tyvärr =( men jag hoppas att vi ses snart i alla fall och att dom som är där får en jätte bra kväll! =)

trött

jag har klarat mig genom hela dagen, inte illa hehe.. nej men det har gått bra! föreläsningen på förmiddagen var toppen och efteråt fick vi äntligen lite mer information om praktiken vi ska ha i höst. fast ja, jag vet inte om det var så mycket ny information, men i alla fall.. sen efteråt gick jag och christine hem hit och hämtade massa böcker och den bärbara datorn för att sen gå tillbaka till skolan och greja med uppsatsen vi ska skriva i den här kursen. det gick bra och det känns bra, så ja, det blir nog bra också.. till slut ;)

nu är jag trött så jag tänkte slappa resten av kvällen!

det finns en del som får dagarna att skina väldigt mycket extra!

det blev bio igår men en hel drös av manpower-folk, jag tog självklart åt mig extra mycket av äran när "bossen" pratade lite innan filmen och berättade vilket bra jobb alla gör och sådär, jag tyckte jag förtjänade det mest av alla ;) hursomhelst så var filmen faktiskt riktigt bra! jag hade redan på förhand dömt ut den lite, men jag blev positvt överraskad av "what happened in vegas" och kan absolut rekommendera er att se den, om ni är upplagda för en film som låter hjärncellerna vila och mest bara får er att skratta. =)

efteråt gick jag, dessan, tessan och sofia till grappa, där blev det caesarsallad och ett glas rosé för min del, väldigt mumsigt! =) vi stannade inte så länge, men jag och dessan stod ute och pratade minst en timma innan vi skiljdes åt, det var riktigt kallt kan jag säga! men å andra sidan blev jag alldeles varm ändå, av alla underbara och bra ord den där människan ständigt tycks kunna ge mig. det är guld värt, du är guld värd!


så fina! dessan och tessan =)

väl hemma blev lite prat med vännen från småland och på det en dusch, sen blev det raka vägen till sängen där jag efter alldeles för mycket magont till slut somnade.

nu är jag uppe och tyvärr inte så mycket "på g" som jag önskar att jag var och kanske borde vara med tanke på att det är föreläsning nu på förmiddagen och sen PM skrivande för min och christines del. men, men det kanske känns bättre lite senare? jag får hoppas på det!

magkatarr

ständigt och jämt. jag ledsnar.
ni som följt bloggen sen start vet att min mage krånglat sen dess och ärligt talat längre än så.
det som är mest tröttsamt är nog de läkare jag träffat genom åren som inte tar det på allvar utan ber mig köpa någon medicin och så blir det bra sen. är det inte tillräckligt illa att jag haft det i så många år?
nej, jag måste ordna en tid där jag kommer spä på som bara den när jag berättar varför jag är där, det finns inget annat alternativ. hellre att spä på än att komma därifrån ännu en gång utan något resultat. jag vill att de kollar mig ordentligt, hur obehagligt det än kan bli, för det här fungerar inte.. och även om det inte visar på nåt så vet jag ju om det i så fall, det kanske lugnar lite vilket i sin tur för med sig att jag får mindre ont. vem vet? inte jag..

..det är nog inte så konstigt att jag längtar efter en slags fristad, som den som fanns för lite mer än en vecka sen. där mådde jag bra, på alla möjliga sätt. ingen stress, ingen oro och framför allt inte detta jäkla krångel med magen. det gör så otroligt mycket! där kunde jag göra i princip ingenting i fyra dagar, jag bara var och hade det bra. inga måsten. samma dag jag kom hem blev magen uppochner. samma dag. morgonen efter var det samma visa som innan jag åkte. jag fick inte behålla någon mat. det rinner rakt igenom mig. ursäkta ordvalen, men så är det bara. och så har det varit sen dess och så var det innan jag åkte. jag undrar hur kroppen mår efter en lång tid av det här?

nåväl, jag vill bara tillbaka dit, eller till någon annan plats utan måsten. men på de flesta ställen känner jag ändå det där som gör att jag inte riktigt kan koppla av. jag har funnit en plats nu, men den är alldeles för långt borta.. =/ jag fann den på västkusten också när vi var där för inte så länge sen. då ville jag flytta dit. men är det meningen att jag ska fly från någonting här eller är det inte snarare så att jag måste se till att ordna det som gör mig så "illa" här, i stället? att fly kommer bara att göra behovet ännu större, i stället för att ta itu med problemen som uppenbarligen finns här..

nog om det.. nu måste jag se till att plugga lite mer, kolla i alla böcker och se vad jag och christine kan använda oss av.. det är inte lite att kolla igenom kan jag ju säga.. men det blir nog bra!

ikväll blir det bio med dessan och efteråt blir det nog lite käk eller något glas någonstans med henne och therese. =)

suverän kväll!

kvällen var verkligen toppen igår! dessan kom hit runt halv åtta och då gick vi tillsammans till tessan där vi blev bjudna på jätte god mat och drack en hel del vin. lite senare kom även sanna och lyste upp tillvaron ännu lite mer. =) lite innan tolv kände vi hur våra ben mest bara ville dansa, så vi gick till nybron och dansade av oss till stängningsdags, riktigt kul!


dessan, tessan, "killen med drinken", jag och sanna på nybron igår. =)

party

jag sitter och skypar med martin, spännande som fasen.. eller nåt =)
snart ska jag iväg till tessan, med dessan.. haha vilket fult rim!
hursomhelst så lär det bli en del vin ikväll, so be prepared eller nåt ;)
det är planerat för utgång men jag är inte säker på hur taggad jag är inför det.. känner att jag får väldigt ont i magen när jag rör på mig "fort" eller hur jag ska förklara. =/ aja, vi får se hur det blir!

hoppas ni får en bra kväll! det lär jag ha =)




musik, väldens bästa uppfinning

jag är mitt i ett musik-lyckorus!
underbara, underbara musik!
just nu är det tiger lou, fantastiska tiger lou!
annars har det varit en del med the knife, de har en hel del godingar!
det hela började med att jag besökte
den här bloggen med en ägare med musiksmak som faller mig väldigt bra i smaken!
jag fick lust att lyssna på nästan allt han skrev om och så blev det! det jobbiga är att det inte går att lyssna på allt på en gång, hehe

nej, nu måste jag greja lite.. och så klart fortsätta lyssna på all fantastisk musik!


11.12
coldplay, åhh coldplay! =D

btw

jag har förresten bokan nya biljetter till den lilla staden i småland. wohoo ^^
en vecka blir jag där innan resten av sommaren, som mestadels kommer innebära en massa jobb fortsätter. så det blir alltså en veckas semester i småland, sen en mysig midsommar (utan regn o rusk förhoppningsvis) och så jobb på eskilshem resten av sommaren. det blir perfa, hoppas jag!
jag hade ju tänkt att läsa en sommarkurs, men jag tror nog att jag hoppar över det, främst för att jag inte har råd med någon kurslitteratur, men också för att jag gärna har några dagars "semester" i sommar.



15.00
snart kommer dessan hit. då blir det mumsig lunch och mys framför en film eller så. alldeles lagom en regn-ruskig dag som denna. =)

vårdpersonalens dilemma

citerat från linda:
"är sliten nu... ryggen värker o de är nog bara att acceptera att jag nog har gjort lite för mycket dom senaste dagarna... arbetsbelastningen som är på jobbet just nu kan ta död på vem som helst! helt sjukt att man får ha de så??? och de är ju dessutom dom gamla som blir lidande tyvärr... dom mår ju knappast bra av konstant stressad personal som bara springer in o gör de dom ska och sen lika fort ut genom dörren igen? finns ju ALDRIG tid att sätta sig ner o bara prata eller läsa tidningen för dom eller bara "vara".... är synd.... och nu ska de sparas ännu mer????? hur f-n tänker politikerna? bara att inse.... vården blir bara sämre o sämre o de är inte personalens fel direkt... de är alla hjärndöda politiker som sitter med sina papper o BARA ser pengar o inte till den enskilda individen...."

min kommentar:
ja, det är skrämmande och illa hur det inte fokuseras MER på äldreomsorgen och annan liknande omsorg. ..jag som pluggar om det får ständigt höra hur man bör vara och hur individen ska sättas i främsta rummet, hur man ska se till vårdtagarens behov osv. en sak är säker: vårdtagaren har sociala behov och inte bara in,tvätta,diska,laga mat,medicin,hej då.. det säger sig självt.. ..och som personal vill man ju verkligen kunna ge lite av tiden till det "sociala", men man är så jäkla pressad kring allt annat som också måste göras. det är ett jäkla dilemma för all den personal som jobbar inom vården.. jag önskar så mycket att det kommer att ske en förändring kring det här, men jag är rädd att mina goda förhoppningar mest bara är naiva..

jag skulle kunna spinna vidare i det här ämnet i alla oändlighet, för verkligheten är den som linda beskriver ovan. för viljan syns tydligt och jag vet själv hur det är, när jag har jobbat som vårdbiträde har jag velat ge tid åt andra saker än ovan nämnda: "in,tvätta,diska,laga mat,medicin,hej då.." osv. det är en människa vi kommer till, en individ med egna tankar, värderingar och önskningar om saker och ting, men hur ofta tänker vi så när vi springer in och ut till vårdtagarna (fast vi kanske helst av allt skulle vilja det)? allt går som på löpande band och i slutet av dagen undrar jag hur man minns de personer man mött under dagen? har man sett en person eller ett vårdpaket? i många fall är det tyvärr det sistnämnda, det här fastän många av de vi idag vårdar har ett relativt litet vårdbehov och större av det sociala behovet, men trots detta drar vi de flesta vid samma kant och behandlar alla likadant. vart finns logiken i det? vad är det som styr?


här är några citat från slumpmässigt utvalda hemsidor:
”Huvudprincipen är att utifrån dina behov ge hjälp till självhjälp.”
”För dig som är äldre och som behöver service, omsorg och vård ska det finnas äldreomsorg av god kvalitet. Du ska kunna känna trygghet i att omsorg finns när den behövs.”

sjukvårdsrådgivningen skriver så här: Äldreomsorg/rätten till god omsorg.

regeringen skriver så här: ”Politikområdet omfattar insatser som syftar till att ge äldre personer förutsättningar att leva ett självständigt liv med god livskvalitet.”


ja, det finns många fina ord, precis som i flera av de böcker jag läst genom åren i och med utbildningen jag går. men verkligheten då? den ser annorlunda ut och hur länge ska vi blunda för hur det faktiskt är?

metodföreläsning

..visst låter det upphetsande? haha
inte så värst va? ;)
aja, det är nog bra med lite uppfräschning av minnet när det kommer till det där med att skriva uppsats och grejer, men rätt mycket sitter nog kvar.. hoppas jag! hursomhelst så lär det bli rätt mycket skrivande efter det, eller mest läsande ett tag framöver.. jag och christine har en heeel del att göra de kommande två veckorna, precis som alla andra i klassen. det lär bli mycket jobb, men förhoppningsvis så är det lärorikt.

igår var jag och tommy och kikade utanför nya lägenheten, tommy var inte helt säker på var den låg och så, så vi gick förbi och kollade lite. det kändes kul =)

jag är tillbaka (som ni längtat ;)

jag ser hur besökarna drastigt har minskat de här dagarna.. men nu är jag tillbaka, jag kom hem från den lilla staden i småland i måndags kväll. ..och igår flyttades min blogg så därför blev det inget skrivet då heller.
hursomhelst så har jag haft det så otroligt bra där nere, det finns knappt ord som beskriver det och jag längtar redan till nästa gång. =) jag är så glad att jag har dig!

för er som inte har läst tommys blogg kan jag ju tala om att jag och tommy kommer flytta i augusti, så jäkla kul!
vi hittade en liten fyra (74kvm) på blocket och jag var bara tvungen att skicka en intresseanmälan! dagen efter ringde de och sa att jag kunde komma och titta på den. så i torsdags gick jag och dessan och tittade på den (tommy jobbade) och vi tyckte båda om den jätte mycket och jag sa att jag var intresserad, jag var tvungen att säga det direkt på plats eftersom de lägenheterna går åt som smör i solsken. i alla fall så skulle det komma en till och kolla på lägenheten efter mig (oss) och han hade förtur ifall han ville ha den. jag tänkte direkt att det var kört, att han verkligen borde vilja ha den. i alla fall så skulle hyresvärden ringa mig om han inte ville det och då hon inte ringde senare på eftermiddagen så tänkte jag att det var kört. MEN inte då, för på fredagen så ringde hon och sa: "vill du ha lägenheten, han som hade förtur ville inte ha den" och jag var tvungen att säga ja på en gång, annars hade någon annan fått den. så jag sa självklart ja och hoppas nu att den blir alldeles perfekt för oss. =)
..visst det är en fyra, men den är ju inte så stor så det kändes liksom inte "för stort", utan det ska nog bli alldeles jätte bra. det är bara det att jag vill flytta NU haha!

så ja, är det någon som vill ha vår lägenhet i början av augusti, så säg till! ;)

för övrigt finns det en del att säga, men det blir så jobbigt om jag ska berätta allt som hänt de senaste dagarna.. det blir så långt då, eftersom jag är fröken "kan-inte-vara-kortfattad" haha ;)
, vi struntar i det!

jag vill bara skriva en sak till underbaraste dessan:
jag är så jäkla glad att du har förgyllt mitt liv så mycket på sistone!
..och jag är säker på att det kommer att fortsätta så. =)

småland.

jag är inte hemma.
nej, jag är i en liten, liten "stad" i småland.
jag är långt hemirfån och har en paus från allt det vanliga.
allt.

..och jag har det så jäkla bra här.


tre år <3

idag när jag kom hem, efter två timmar i skolan och en tripp på stan med lovisa, så hade jag med mig en tårta hem till tommy. mest för att han har fått jobb, vi har länge sagt att han skulle få en schwarzwaldtårta när han får jobb (eftersom det är en av de godaste tårtor han vet), men då det inte funnits så mycket pengar och sådär så har det inte riktigt blivit av. men igår när jag hade slutat skolan så gick jag förbi ett kondis inne i stan och beställde en tårta tills idag. resultatet skulle ni får se här, men blogg.se strular som vanligt så det går inte att lägga in någon bild.

hursomhelst så är en annan anledning till att tårta passar så bra idag, att vi idag har varit tillsammans i tre år. tiden går verkligen fort och jag har verkligen hunnit med massor under dessa år, det känns i alla fall så:
  • 4 maj 2005 åkte jag till munkedal och träffade tommy för första gången, jag stannade där i 6 dagar.
  • när jag kom hem från munkedal så bestämde jag mig för att söka jobb där. några veckor senare åkte jag dit igen för att gå på arbetsintervju för att bli personlig assistent inom LSS. jag fick jobbet och flyttade ner ännu några veckor senare, runt midsommar skulle jag tro att det var.
  • den sommaren jobbade jag alltså som personlig assistent till en kvinna med ALS, ett jobb jag trivdes otroligt bra med! tyvärr så avled den här kvinnan i slutet av sommaren, vilket var som ett hårt slag i magen då jag verkligen hade lärt känna henne och trivdes väldigt bra tillsammans med henne. det var verkligen inget roligt slut på den sommaren.
  • i slutet av sommaren, någon gång i augusti så skrev jag mig i munkedal, jag kommer aldrig glömma den dagen! det var då jag flyttade hemifrån "på riktigt" och då en sisådär 45 mil hemifrån. det var ett jäkla kliv kan jag säga... men jag har aldrig ångrat det!
  • tommy gick på komvux när jag träffade honom och skulle fortsätta med det även under hösten. jag som behövde läsa upp mina betyg lite grann kände att jag också ville göra det och så blev det! under två terminer gick jag på komvux i munkedal, världens bästa ställe! inte bara för att mina betyg höjdes rätt rejält utan också för att det var så underbar personal där!
  • det blev vårtermin och det blev dags att söka högskola. jag och tommy funderade en himla massa innan vi till slut bestämde oss för att söka oss till sörmland, då båda två hittat program vi ville söka där.
  • innan eventuella högskolestudier så var det en sommar, en sommar som jag tillbringade som vårdare på ett litet gruppboende där det bodde 6 personer. ännu ett superbra jobb där jag omgavs att underbara människor! ..och en plats där jag lärde mig massor, precis som jobbet som personlig assistent.
  • de preliminära antagningsbeskeden kom någon gång i juni 2006 om jag inte minns fel och både tommy och jag hade kommit in på de programmen vi ville. det här innebar en massa olika känslor! detta skulle innebära en flytt hem till sörmland för min del och bort ifrån underbara bohuslän för tommys del (och även för mig som verkligen trivdes där).
  • det blev så! jag åkte någon gång under sommaren till familjen och passade samtidigt på att kolla in två lägenheter, det var vad jag hann med. nu sitter jag och skriver i en av dem, den som just då verkade bäst.
  • den 16 augusti 2006 gick flyttlasset från munkedal. min bror hade kört ner med en jätte stor släpkärra där hela vårat bohag fick plats, men ja en del överlast blev det. resan hem till familjen i bettna tog närmare sju timmar tror jag.
  • dagen efter åkte vi hit, till vårat nya hem i eskilstuna. vi lastade in och packade upp mest hela dagen.
  • den 21 augusti begav jag mig till sporthallen i eskilstuna för att gå på uppropet till min utbildning. det jag minns mest är allt folk. shit vad märkligt det känns nu när jag skriver om det, för på ett sätt känns det så avlägset men samtidigt så är det inte ens två år sen... men det har hänt så otroligt mycket med mig som person under dessa år. det är nästan skrämmande... men väldigt underbart samtidigt! jag minns att jag hade skrivit i min lärarjournal (då, den där enda gången) om hur jag kände att utbildningen kanske inte var min grej, att jag inte passade in och så vidare. idag är jag så jäkla glad att jag har fortsatt så här långt, att jag sett förbi de hinder som uppstått och hoppat över dem för att se att gräset faktiskt är grönare på andra sidan. =)
  • två terminer på mdh och så kom ännu en sommar. en sommar som jag tillbringade på ett demensboende som vårdare.. och en sommar där jag skulle välja om jag vill fortsätta med pluggandet. mina två första terminer kändes tuffa och jag lät underkända salstentor göra så att jag övervägde att hoppa av skolan och göra något helt annat, för hur skulle jag kunna klara av den här utbildningen om jag inte ens klarar av att skriva två salstentor. så tänkte jag. idag är jag glad att jag inte lät de tankarna få överhanden, nu har jag snart klarat av två terminen till, vilka har gett mig ett helt nytt självförtroende och en helt annan syn på vad jag faktiskt klarar av. jag kan faktiskt!
  • nu är jag där jag är idag och jag längtar efter all den kunskap de kommande terminerna kommer att ge mig! helt otroligt =)
sammantaget har dessa år inneburit så oerhört mycket för mig. jag har träffat kärleken, "brutit" upp hemifrån (vilket egentligen inte var en dag försent), jobbat och fått med mig en mängd erfarenheter, jag har träffat massor av underbara människor och därmed fått nya vänner, m.m m.m.
men det bästa av allt är den utveckling som jag har gjort i mig själv. när jag verkligen tänker på det så är det så jäkla stort och jag är så oerhört glad och tacksam för att jag valt de vägar som jag valt.

nu blev det något helt annat av det här inlägget än vad jag hade tänkt ifrån början, men jag hoppas att ni stod ut med min lilla nostalgitripp, den är ändå mest för mig själv. =) men kanske kan det intressera någon av er andra också, som faktiskt är här inne och kikar varje dag..

nu kan vi ha sex FAST jag har mens

hahaha, jag har läst något så komiskt att jag inte riktigt finner de ord jag skulle vilja för att kunna förklara för er på det humoristiska sätt jag egentligen borde. i stället får ni en länk till en sida som handlar om "marshmallows"-tampisar!

"no more excuses!"
det finns alltså en mängd "bra" saker med den här tampisen men det som de allra mest vill poängtera, i alla fall om jag tolkar bilden rätt på den här killen, är att nu finns det inte längre några ursäkter för att inte ha sex, nu kan vi lägra alla månadens dagar, visst är det suveränt?! haha förstå ironin.

dessutom, inte att förglömma; den har inget snöre!
vafan! nej, man ska in o "gräva" lite (ursäkta det osmakliga uttrycket) efter en sisådär åtta timmar för att ens få ur den. men efter lite krystande och grävande så kommer den till slut ut, tjohoo! och allt för att karl'n ska få doppa pålen utan att få lite blod på den!

(..för alla de andra "suveräna" anledningar till att använda denna tampis fungerar precis lika bra med en "vanlig", o-marschmallig sådan, right?)

snörvlandet fortsätter

ja, jag tycks inte bli bättre.. jag hostar och snörvlar precis som igår och dagarna innan det. ganska tröttsamt är det ju.. och nu verkar det som att tommy har blivit smittad, stackarn!
hursomhelst så har tentan blivit helt klar och inlämnad, riktigt skönt! det ska bli intressant att se hur det går, jag hoppas självklart på att det inte är ett U som trillar in i inkorgen om tre veckor.

annars har det blivit en liten tripp på stan där vi även käkade lunch, det blev bamboo city, det var väldigt gott! fast jag fick ont i magen, som vanligt...
kusinen har varit här en sväng också, så då passade vi på att utnyttja honom lite för att åka till willys och handla, det var skönt att få det gjort!

nej, nu ska jag snörvla vidare och kanske ta och äta nåt? det vore nog bra..

och
GRATTIS till förlovningen Linda! =D

tenta och promenad

tentaskrivandet har verkligen gått bra idag! skrev ihop alltihopa på bara några timmar, okej 5 kanske, men det är inte illa tycker jag ;) visst jag hade skrivit en hel del innan.. skönt att den är näst intill klar nu i alla fall! jag ska bara kolla igenom den en sista gång och sådär imorgon innan jag lämnar in den och två andras. =)

en långpromenad med dessan har det hunnit bli också, med lite roliga uppdateringar hehoo..
..men shit vad det var varmt ute när vi gick! först hade det regnat, i alla fall i nyfors, så här var det alldeles kvavt och äckligt.. sen ju längre bort från stan vi gick desto varmare blev det, tror det var 22 grader i skuggan.. och jag som är rätt förkyld mådde inte så bra när vi väl var framme vid vårat mål; HM-lagret. så det blev en taxi hem, tack dessan! jag hade nog lite frossa eller någonting, så när vi kom hem till dessan så traskade jag hem igen.. nu hoppas jag på att den här promenaden idag, på närmare 8 km sammanlagt inte gör att jag mår sämre! just nu känns det dock lite så.. =/
..aja det återstår att se!

nu ska jag vila mig från datorn en stund.
hoppas ni har en bra kväll! =)

vårens väckarklocka

jepp, idag den 4:e maj väcks nog en hel del av eskilstunas invånare av denna "vårens väckarklocka", åtminstone gjorde jag och tommy det alldeles innan sju. en marsch för våren alltså, vilket pompa och ståt! aja, jag skulle ju upp tre minuter senare ändå, så det gjorde väl inte så mycket. =) (men jag kan tänka mig att det finns en hel del andra här i stan som INTE skriver tenta klockan 7-8 en söndagsmorgon..)

nu: kaffe och tenta!

atcho prosit!

image313jäklar vad jag nyser hela tiden, jag blir helt snurrig haha..
aja, dags för sängen alldeles strax, det ska bli väldigt skönt!
dagen har varit bra och rätt produktiv. teorin är nu så gott som klar till tentan, så imorgon blir det ordbajsande för hela slanten. det bästa som finns, hehe
..det blir nog bra! jag ska pladdra på om vilken bra chef jag kommer bli i framtiden och det kan ju inte vara så svårt, eller hur? ;)

fika blev det hos dessan på eftermiddagen också, det var väldigt mys!
det är alltid kul att se hennes glada nuna! =)

gonatt hörrni!



toppen!

suverän kväll igår, så klart! =D
det blev för mycket vin för min del, men jag hade tänkt att jag skulle köra på Lovisas linje att dricka en flaska vin och sen lägga mig, det hade funkat för henne häromdagen när hon var förkyld.. men jag kan ju säga att det inte blev samma lyckade resultat för mig..
men, men jag hade en väldigt bra kväll och tommy kom och mötte mig efter att han äntligen fått komma hem efter jobbet, så jag slapp gå hem genom läskiga e-tuna helt själv.. så snällt!

idag vaknade jag och mådde som jag förtjänade, plus att jag var lika förkyld som igår.. suck o pust!
men, men nu har jag suttit o skrivit lite på tentan i alla fall, bra det.. men det är massor kvar.. det går så sakta.. aja, bättre att det går framåt än inte alls antar jag.
..men snart blir det ett avbrott i skrivandet för vi ska till dessan och käka tårta, mums!

hos dessan!

fick en del skrivet på tentan idag, skönt! ..men det är en hel del kvar i alla fall, men det är skönt att äntligen börjat att skriva.

nu är jag hos dessan, om ett tag börjar det nog droppa in folk här.. skoj! =)
jag är inte världens piggaste, men med lite otrivin menthol ska jag nog klara kvällen ganska bra i alla fall! ;)


Linda!

..jag kan inte kommentera hos dig, har ju inget av de där som man kan använda sig av för att "logga in" o kommentera.. irriterande! nu vet du varför jag aldrig kommenterar.. hehe

idag mår jag lite bättre, men är inte på g.. fast jag hoppas jag blir det lite mer om några timmar då jag tänkte umgås med dessan och sen vara med på förfesten hos henne ikväll. =) någon utgång blir det nog inte för min del då mitt huvud lär sprängas i bitar då, eller nåt..

annars skriver jag lite smått på tentan, det går sakta framåt.. inte illa det!


rödden

ja, riktigt rödden är jag!
jag förstår inte ritkigt hur jag ska orka få skrivet något i morgon, men kanske sker det något mirakel till dess? hoppas kan jag ju göra! sen är det ju party hos dessan och utgång, det vill jag ju verkligen inte missa.. men mår jag så här så måste jag nog det. =/

nej, två alvedon och sen sängen är nog på sin plats nu!

psst, förstår ni inte vad jag (o tommy) snackar om ibland så kan ni gå in
här och kolla ;)

snörvel

jahapp, som befarat så känner jag mig sämre idag. inte mycket, men ändå sämre.. ondare i halsen och lite snuvigare, plus ont i öronen och så känner jag mig allmänt trött o hängig. kul, kul..
..men det får inte hindra att det blir lite pluggat, mitt mål är att ha kollat upp det sista om vad jag ska skriva om utifrån kurslitteraturen, det känns lagom.. så får jag hoppas att jag inte blir sämre så jag kan skriva i helgen. jag är inte så stressad över tentan faktiskt, jag vet att det kommer rulla på bara jag sätter igång ordentligt.